Salon İKSV sezonu açıyor: Fransız pop klasikleri İstanbul’da

Salon İKSV yeni sezon programını duyurdu. Fransızların klasiklerini yeniden yorumlayan Bon Entendeur, komedyen, yazar, yapımcı ve müzisyen Fred Armisen ve Hollandalı müzisyen Thomas Azier gibi isimler bu sezon Salon'da.

Kültür Sanat 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Bon Entendeur son dönemin en sevilen Fransız müzisyenleri arasında.

Şehre dönüş yavaş yavaş başlıyor. Kentin nabzını tutan sanat mekânları da programlarını duyuruyor. Bunlardan biri Salon İKSV. Yeni sezona 28 Eylül’de başlayacak mekânın ilk konuğu Emmy adayı komedyen, yazar, yapımcı ve müzisyen Fred Armisen. ABD’li sanatçı pek denk gelmediğimiz türde programıyla iki gece üst üste Salon İKSV’de sahne alacak. Açılıştaki bu bol kahkahalı müzikli gösteri sonrası ekim ayından itibaren Salon’da müziğin ritmi artarak devam edecek. Biletler 29 Ağustos’ta satışta.

Yunanistan’ın güncel indie-pop yıldızı Monsieur Minimal haziran ayındaki performanslarının ardından yeniden İstanbul’da. Gezgin Salon Festivali’ne konuk olan topluluk Parkorman’ın ardından bu kez de Salon’da sahne alacak. Takvimler 26 Ekim’i gösterdiğinde bu kez yine yaz aylarından hatırladığımız bir isim İstanbul’a konuk oluyor. 26 Ekim’de Hollandalı müzisyen Thomas Azier Salon’da müzikseverlerle buluşacak. Azier Berlin’in tekno kulüplerinden aldığı ilhamla ilk albümü ‘Hylas’ı 2014’te yayımladı. 2017’de yayımlanan ikinci albümü ‘Rouge’un yaratım sürecinde sonradan taşındığı Paris büyük rol oynadı.

Fransa’dan dünyaya yeni armağan

Fransa’nın disko müziğine katkısı malum. Bu gelenekten beslenen iki arkadaşın kurduğu Bon Entendeur güneşli, hedonist Fransız Rivierası’ndan gelen bir sıcak hava esintisi. 2019’da yayınladıkları ilk albümleri ‘Aller-Retour’ ile isimlerini duyuran topluluk sonrasında ‘Minuit’ albümleriyle bilinirliklerini Avrupa sathına yaydı. Son olarak bu yıl yayınladıkları ‘Rivages’ ile topluluk kalıcılıklarını perçinledi. Kendilerine has elektronik seslerini de yaratan topluluğun Salon’daki performansları 1 ve 2 Kasım’da.

Kökleri Filistin’e uzanan, Amerikalı fakat İngiltere’de yerleşik, günümüz avant-pop sahnesinin en ilginç sanatçılarından Lana Lubany kasım ayında Salon’un misafirlerinden. Arapça ve İngilizce şarkılarıyla hatırı sayılır bir dinleyici kitlesi edinen Lana Lubany NME ve The Guardian gibi mecralardan övgüler aldı. Müzisyenin performansı 22 Kasım’da.

Hamburg’dan dünyaya yayılan Anadolu ezgileri

Hamburg’un çokkültürlü yapısında gelişen müzikal tarzıyla Derya Yıldırım ve Grup Şimşek de Salon’un yeni sezonda misafirlerinden biri olacak. 1960’lar ve 70’lerin Anadolu etkilerini çağdaş bir beste ve ritim yaklaşımıyla yorumlayan Derya Yıldırım ve Grup Şimşek 23 Kasım Cumartesi Salon’da sahne alacak. Hip-hop’a büyük bir tutkuyla yaklaşıyor olsa da enstrümanların başrolde olduğu müzikleri Wax Poetic’e veya İngiltere’nin meşhur trip-hop akımına da göz kırpan OMA 2024’ün son Salon buluşması için 7 Aralık Cumartesi Salon’da.

Dünya 8 milyar, Oasis dinleyen 6 milyarDünya 8 milyar, Oasis dinleyen 6 milyar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.