Salon İKSV’de Palmiyerler, Still Corners ve daha fazlası

İstanbul Şişhane'deki tarihi binasında 14 yıldır farklı müzik türlerine ev sahipliği yapan Salon İKSV yeni sezon programını duyurdu. Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da birçok isim yaza kadar mekânda izleyiciyle buluşacak.

Kültür Sanat 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Salon İKSV yeni sezon programını duyurdu. 14 yıldır farklı müzik türlerini eski adıyla Deniz Apartmanı yeni adıyla Nejat Eczacıbaşı binasında müzikseverlerle buluşturan Salon İKSV’nin programında Türkiye ve yurtdışından çok sayıda isim yer alıyor. Dün akşamki lansman her İKSV etkinliği gibi yoğun katılımlı oldu. Müzik dünyasından çok sayıda isim ve gazetecinin katıldığı gecede direktör Deniz Kuzuoğlu yeni programı duyurdu.

Dünya çapında isimler kadar yeni keşifleri de müzikseverlerle buluşturmayı amaçlayan Salon İKSV’nin bu yeni sezon toplantısında doğal olarak Gezgin Salon, İstanbul Caz Festivali ve İstanbul Müzik Festivali’nin programı da konuşuldu. Herkes kendi nezdinde öne çıkan isimleri karşısındakilerle paylaştı. Pandemi nedeniyle neredeyse iki yıla aşkın bir süre bu gibi sosyalleşme ortamlarından uzak kalınca insan bu birlikteliklerin değerini daha iyi anlıyor. Geçen ay Voyou konseriyle 2024’ün yeni sezonunu açan şehrin bu özel mekânı yaz başlangıcına kadar ağırlayacağı bazı isimleri daha açıkladı. Konserler bakımından oldukça hareketli geçecek bahar ve yaz ayları için Deniz Kuzuoğlu’nun da güzel sürprizleri olacakmış. Bu sürprizler şimdilik sır olsa da biz açıklanan etkinlikleri anlatmaya başlayalım.

Salon İKSV gündüz matinesine başlıyor

Yeni programı anlatmaya 18 yaşından küçüklere müjde vererek başlayalım. Matine-Suare projesini daha önce de bir kez uygulayan Salon İKSV belli ki gelen olumlu tepkilerin ardından bunu sürdürmeye karar vermiş. Türkçe alternatif müziğin önemli topluluklarından Jakuzi 16 Mart’ta gündüz 18 yaşından küçüklere, akşam ise yetişkinlere konser verecek. Grubu zorlu bir gün beklese de çok daha geniş bir kitleye erişebilme imkânı paha biçilemez olsa gerek.

26 Mart Salı ve  27 Mart Çarşamba akşamı Salon İKSV Glass Beams’i ağırlayacak. Avustralyalı grup elektronik altyapıların yanı sıra gitar rifleri ve yer yer de kendisini hissettiren bu coğrafyaya ait melodilerle kısa sürede önemli bir dinleyici kitlesi edindi. Öyle ki İstanbul, Spotify verilerine göre bu uzak diyarlardan gelen grubun dünyada en çok dinlenildiği beş kentten biri konumunda. Grubu henüz dinlememiş olanlar için ‘Mahal’ adlı şarkılarını da paylaşalım. Çok da uzak olmayan bir gelecekte grubu yeniden İstanbul’da görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Morpheus ilk kez Türkiye’de

Malum, 30 Nisan Dünya Caz Günü. Müzikseverler için bir hayli özel olan bu akşamda Salon İKSV Garanti BBVA konserleri kapsamında Cherise konserine ev sahipliği yapacak. Londra çıkışlı müzisyen ülkesindeki müzik dergilerinde soul ve cazın parlayan kadın solisti olarak kendisine yer buluyor. 3 Mayıs akşamı ise mekânın konuğu Morpheus. İKSV Genel Müdür Görgün Taner’in de programdaki favorilerinden biri olan Hollandalı topluluk Türkiye’de ilk kez konser vermeye hazırlanıyor. Konser, açıklandığı an mekânı dolduran katılımcılardan en çok alkış alan etkinlik oldu. Bakalım baharın kendisini hissettirmeye başladığı günlerde bu konser ruha nasıl gelecek?

Salon İKSV’nin şu ana kadar açıklanan etkinliklerinden bir diğeri 17 Mayıs’taki Palmiyeler konseri. Son yıllarda yakaladıkları çıkışla isimlerinden söz ettiren topluluk insanda güney kıyılarına gitme hevesi uyandıran şarkıları, karakteristik riffleri ve şarkı sözleriyle dikkat çekiyor. Programın son konuğuna gelecek olursak, yine Garanti BBVA kapsamındaki konserle 24-25 Mayıs günleri Still Corners sahnede olacak.

Kendilerine has sesleriyle Greg Hughes ve Tessa Murray’den oluşan dream pop grubu kurulduğu 2007 yılından bu yana artan dinleyici kitlesiyle müzik dünyasında önemli bir yer edindi. Bu yıl yayınladıkları ‘Dream Talk’ dahil toplam altı albümlere imza atan topluluk Türkiye’de konser vermesi beklenen isimler arasında yer alıyordu.

İstanbul Müzik Festivali'nden 'kökler'e selamİstanbul Müzik Festivali’nden ‘kökler’e selam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.