Arter’de, Sarkis’in ‘Sonsuz’luğu

Sarkis’in ‘Sonsuz’ başlıklı sergisi Arter’de kapılarını açtı. Sergi, sanatçının 1980’li yıllardaki çalışmalarından, 2015'te Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için gerçekleştirdiği 'Respiro' isimli yerleştirmesine kadar uzun bir zaman diliminde ürettiği çalışmaları bir araya getiriyor.

Kültür Sanat 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği Sonsuz, Arter’in 2. kat galerisinde ziyaret edilebilir.

Sarkis’in ‘Sonsuz’ başlıklı sergisi Arter’de kapılarını açtı. Sergi, sanatçının, 1980’li yıllardaki çalışmalarından, 2015 yılında Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için gerçekleştirdiği ‘Respiro’ isimli yerleştirmesine kadar uzun bir zaman diliminde ürettiği çalışmaları bir araya getiriyor.

Küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği sergide Sarkis’in, Arter koleksiyonunda yer alan çalışmaları yeni bir mekânsal kurguda bir araya getiriliyor. Sergide Sarkis’in çalışmalarında sıklıkla karşılaşılan ısıtma, yakma, kamuflaj, bellek, iz bırakma, atölye, ev gibi kavramların yanı sıra ışık, renk ve müzik gibi destekleyici ögelerin yer aldığı çalışmalar yer alıyor.

Sergi, Sarkis’in Arter Koleksiyonu’nda yer alan yapıtlarından seçtiklerini bir araya getiriyor.

Sonsuz’da sadece Sarkis yok

‘Sonsuz’ Sarkis’in çalışmalarının büyük bir derlemesi olmanın yanı sıra farklı sanatçıların üretimlerini de kapsıyor. Ali Kazma’nın ve Domenika Kaesdorf’un Sarkis’in davetiyle sergiye ödünç verdikleri yapıtlar da sergide yer alıyor. Ayrıca mekanda yer alan iki yerleştirmede Johann Sebastian Bach’ın 127 numaralı kantatı ve Dmitri Şostakoviç’in 15 numaralı kuarteti, Jacopo Baboni-Schilingi’nin ‘Respiro’ için bestelediği müzikle birleşerek serginin bir parçası oluyor.

Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, salı-pazar günleri 11:00-19:00, perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. ‘Sonsuz’  Arter’in ikinci katında ziyarete açık.

Müzeye aç gitmeyin: Seul'de bir öğrenci muzdan ibaret sanat eserini yediMüzeye aç gitmeyin: Seul’de bir öğrenci muzdan ibaret sanat eserini yedi



10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.