Şehre dönüş zamanı: Mekânlar açılıyor, konserler salonlara taşınıyor

Şairlerin, romantiklerin ayı eylül geldi çattı. Şehre dönüşün de gerçekleştiği bu ayda kapalı mekânlar kapılarını açarken yeni sezon programları da yavaş yavaş açıklandı. Konser Kurdu bu hafta sezonun öne çıkan konserlerine odaklanıyor.

Kültür Sanat 6 Eylül 2024

Yaz tatilleri, uzun veya kısa soluklu geziler bitti. Hemen hemen herkes evine döndü. Hafta sonu konser programında bu dönüşüne emarelerini görsek de bunun en büyük delili mekânların bir bir yeni sezon programlarını açıklamaya başlaması oldu. Bryan Adams, Jethro Tull, Monica Molina, Apocalyptica ve Marina Satti bu sonbahar müzikseverlerle buluşacak isimler arasında. Bununla bitmiyor! İstanbul’la özdeşleşen Akbank Caz Festivali’nin yanı sıra İstanbul Kültür Yolu  da ağırlayacakları müzisyenleri duyurdu. O halde hazırsanız hem bu hafta sonunun programını hem de AKM, Salon İKSV, Babylon, Volkswagen Arena, Uniq İstanbul ve Zorlu PSM gibi mekânların şehre dönüş konserlerine yakından bakalım.

BU HAFTA SONU

Bir dünya yıldızı İstanbul’da

📌One Direction tanıdığımız İngiliz müzisyen Louis Tomlinson, Live From Fest kapsamında Yenikapı’daki Festival Park’ta sahne alacak. Festivalin diğer konserleriyse Teoman ve Gripin‘den. Kapı açılış saatiyse 15.00.

Elektronik müziğin gizemli yüzü Parkorman sahnesinde

📌Boris Brejcha Another Dimension Tour kapsamında Bonus Parkorman’da sahne alacak. Etkinlik alanının kapı açılış saat 1600.

📌Swissôtel’deki Nordinary Festivali kapsamındaysa Hey! Douglas, Ozbi, Evdeki Saat sahnede olacak. Festivalin başlama saati 15.00.

📌Zorlu PSM’de ise Eric Prydz saat 21.00’de sahnede.

Bozcaada’da caz mevsimi

📌Türkiye’nin en önemli caz festivallerinden biri yıllardır Bozcaada’da düzenleniyor. Her sene olduğu gibi Ayazma’da gerçekleşen  festivalde cuma akşamı açılışta Anika Miles var. Leon Phal ve Deniz Taşar gecenin performansları kaçırılmaması gereken diğer isimleri.

📌Feridun Düzağaç bu akşam saat 22.00’de Taksim’deki Dorock XL’de konser verecek.

📌Mabel Matiz ise Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki üç günlük konser serisinin ilk akşamında saat 21.00’de sahnede olacak.

📌Saat 21.00’de Bomontiada’da Cem Adrian akustik bir performansla müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Ankara’da Gökhan Türkmen gecesi

📌Gökhan Türkmen An Epic Symphony projesiyle Ankara’daki Oran Açıkhava Sahnesi’nde saat 21.00’de konser verecek.

📌Milyon Performance Hall, Türkiye turnesindeki senfonik metal topluluğu Therion‘u ağırlıyor. Konser saat 20.00’de.

Cumartesi efsane DJ sahnede

📌Dünya yıldızı elektronik müziğin ustası David Guetta Live From Fest kapsamında cumartesi Yenikapo’daki Festival Park’ta. Festivalin kapı açılış saati 15.00.

📌Diğer festival için yeniden Bozcaada’ya uzanıyoruz. Bozcaada Caz Festivali’nin cumartesi programında Bozcaada Ensemble, Klein, Kraak & Smaak ve Öner Karaçuha Quartet var.

📌Senfonik metalin sevilen topluluğu Therion cumartesi akşamı Zorlu PSM’de sahnede olacak. Özlemle beklenen bu buluşmanın başlama saati 21.30.

📌Athena cumartesi akşamı saat 21.00’de Parkorman’da.

📌Aynı saatlerde Uniq İstanbul’da Hande Yener konser verecek.

İzmir’de Mustafa Sandal konseri

📌Gelelim İzmir’e. Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu Mustafa Sandal‘ın An Epic Symphony konserine ev sahipliği yapacak. Konser saat 21.00’de.

📌Bodrum Antik Tiyatro’da cumartesi gecesinin yıldızı Sıla. Konser saat 21.15’te başlıyor.


ŞİMDİ ŞEHRE DÖNÜŞ ZAMANI

Salon İKSV sahnesi şarkılı komediyle açıyor: Karşınızda Fred Armisen

📌Şimdi gelelim yeni sezonun öne çıkan konserlerine. İlk durağımız Salon İKSV. Önceki hafta yeni sezon programını duyuran mekânda aralık ayına kadar hem Türkiye’den hem de yurtdışından çok sayıda isim sahne alacak. Bunlardan ilki 28 ve 29 Eylül’deki açılış performansları. ABD’li müzisyen ve komedyen Fred Armisen sahnede olacak.

📌19 Ekim’de Yunanistan’ın yükselen değeri Monsieur Minimal sahnede. Gidenler kendisini daha önce Gezgin Salon Festivali’ndeki unutulmaz performansıyla hatırlayacak.

📌26 Ekim’de Hollandalı müzisyen Thomas Azier Salon İKSV’ye konuk oluyor.

📌1 ve 2 Kasım’daysa Fransız disco popunun yeni yıldızı Bon Entendeur sahnede. Artık her biri klasikleşmiş Fransızca şarkılara yaptıkları düzenlemelerle tanınan ikili, Türkiye’de de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip.

📌Sırada Lana Lubany var. Filistin kökenli ABD’li müzisyen avangart popun yükselen yıldızı konumunda. Müzisyen 22 Kasım’da Salon İKSV’de olacak.

📌Salon İKSV’de saykedelik zamanı. Bağlamacı ve multi-enstrümantalist Derya Yıldırım ve ona dünyanın dört bir yanından eşlik eden müzisyenler oluşan Grup Şimşek 23 Kasım’da sahne alacak.

📌Yaratıcı enerjileri enstrüman hakimiyetlerinde zirve yapan İngiliz dörtlü OMA, ülkelerinde yılın yeni keşfi olarak nitelendiriliyor. Grup, henüz dünyayı kasıp kavurmadan önce 7 Aralık’ta Salon İKSV’de.


AKM klasik müziğin yıldızları Jiri Barta ve Mariinsky Orkestrası’nı ağırlıyor

📌Bir diğer mekân için rotamızı Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) çeviriyoruz. İstanbul Kültür Yolu ile yeni sezonu açacak AKM’de ilk konser dünyanın en önemli çellistlerinden Jiri Barta‘dan. 25 Eylül’deki bu konserden sonraysa bu kez klasik müziğin yaşayan efsanesini AKM’de izleyeceğiz.

📌29 Eylül Pazar akşamı Valery Gergiev yönetimindeki Mariinsky Orkestrası sahnede olacak. Sanatseverler klasik müziğin bu büyük isimlerini geçen yıl da AKM’de izlemişti.

📌5 Ekim Cumartesi ise Robin Ticcati yönetimindeki DSO Berlin Deutsche Symphonie AKM’de olacak.

📌9 Ekim’de AKM operanın başyapıtlarından Carmina Burana‘ya ev sahipliği yapıyor. Carl Orf’un şaheseri İstanbul Kültür Yolu kapsamında sahnelenecek.

📌Bu prestijli klasik müzik topluluğunun ardından 21 Ekim Pazartesi akşamı yıldız piyanist Konstantin Emelyanov İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

📌16 Kasım’da AKM’yi balenin başyapıtı ele geçiriyor. Rudolf Nureyev‘in insanlığa armağanı ‘La Bayadere’ 16, 19 ve 23 Ekim’de AKM’de.

📌Atatürk’ün isteğiyle Ahmed Adnan Saygun‘un bestelediği ve Türkiye’nin ilk operası olma özelliği de taşıyan ‘Özsoy Operası’ 29 ve 31 Ekim’de AKM’de. Bu özel eseri Hasan Niyazi Tura yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi sahneye taşıyor.

📌Türkiye’nin dünya çapındaki genç yeteneği piyanist İlyun Bürkev 30 Ekim akşamı AKM’de. Bu özel konserde Bürkev’e, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Pera Filarmoni Orkestrası eşlik ediyor.

📌4 Kasım’da ise klasik müziğin büyük bestecisi Gabriel Fauré’nin 100. yıldönümü için İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sahnede. Soprano Catherine Manandaza ve bariton Jean-Christophe Gregoire‘a eşlik edecek.


Babylon’da Ayyuka da var ‘Narcos da

📌Sırada Babylon var. İstanbul’un müzik mekânı kültürünün gelişmesinde önemli bir yere sahip Babylon da yeni sezonda sahne alacak isimleri duyuran mekânlar arasında. Babylon yeni sezonunu 10 Eylül akşamı Curtis Harding konseriyle açıyor. Amerikalı şarkıcı ve multi-enstrümanist, R&B, soul ve funk gibi farklı türleri bir araya getirdiği tarzıyla hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip.

📌Saykedelik müziği kendi sesleriyle yeniden birleştiren Ayyuka ise 13 Eylül akşamı sahnede.

📌Isaiah Collier & The Chosen Few Babylon’un bir diğer önemli konseri. Saksafonun genç virtüözü Collier 34. Akbank Caz Festivali kapsamında 2 Ekim’de sahnede.

📌34. Akbank Caz Festivali ile devam ediyoruz. Dave Okumu & 7 Generations festival kapsamında 4 Ekim’de Babylon’da.

📌Caz, hip hop, soul, funk, R&B gibi türleri bir araya getiren Blue Lab Beats 34. Akbank Caz Festivali’ne farklı bir hava katmaya geliyor. Türlerin harmanlandığı bu buluşma 5 Ekim’de.

📌Japonya’nın Kobe şehrinde dünyaya gelen trompetçi Takuya Kuroda caz, soul, funk, post-bop, fusion ve hip hop seslerini birleştirdiği tarzını İstanbullu müzikseverlere 34. Akbank Caz Festivali’nde yansıtacak. Bu özel konser 10 Ekim’de.

📌’Narcos’ dizisinin müziklerine imza atan Rodrigo Amarante 34. Akbank Caz Festivali kapsamında 11 Ekim’de Babylon’da.

📌Soul, funk ve R&B tınılarıyla dinleyiciyi ayağa kaldıran Karayipler kökenli New Yorklu müzisyen Adi Oasis de yine 34. Akbank Caz Festivali kapsamında 12 Ekim’de sahnede.


Zorlu PSM’de takvim yoğun: Apocalyptica da var Monica Molina da…

📌İstanbul’un en önemli etkinlik merkezlerinden Zorlu PSM 18 Eylül’de Fin topluluk Apocalyptica ile sezona sert bir başlangıç yapıyor. Klasik müzik eğitimi almış dört çellistin Metallica şarkılarını yorumladığı bu konser uzun süredir bekleniyordu. Topluluk 19 Eylül’de de yine Zorlu PSM’de sahnede.

📌Garanti BBVA Konserleri kapsamında Billie Marten Zorlu PSM’ye geliyor. Solo gitar performansıyla dikkat çeken İngiliz müzisyen 21 Eylül’de sahnede.

📌Zorlu PSM 27 Eylül’de Latin müziğin güçlü sesi Monica Molina‘yı ağırlıyor. Pek çok kez Grammy’ye aday gösterilen müzisyen İstanbul’da daha önce verdiği konserlerde büyük ilgi görmüş ve beğeni toplamıştı.

📌Sonbaharın kendisini hissettirmeye başlayacağı ekim ayının başında bu ambiyansa uygun performanslar da Zorlu PSM’ye geliyor. 3 Ekim’de Ghostly Kisses melankolik şarkılaryla sahnede olacak.

📌Takvimler 12 Ekim’i gösterdiğinde Türkiye’nin punk efsanesi Rashit sahnede olacak. Uzun yıllardır beklenen bu performansta gruba müzisyen dostları da eşlik edecek.

📌13 Ekim tarihindeyse metal müzikseverlerin heyecanla beklediği bir buluşma var. Senfonik metal topluluğu Haggard İstanbulluların karşısında.

📌22 Ekim’de metal müziğin bir diğer sevilen topluluğu Soen sahnede olacak. İsveçli topluluk Avrupa turneleri kapsamında İstanbul’da.

📌Kasım ayının ikinci ve üçüncü günleri Zorlu PSM için Mix Festival dönemi. Dünyaya Türkçe saykedelik müziği çok daha güçlü bir şekilde duyuran Altın Gün, ülkesi Fransa’da Freddie Mercury’ye benzetilen Lucky Love, elektronik melodileriyle Danimarkalı müzisyen Trentemöller, geniş bir dinleyici kitlesine sahip Milky Chance festivalin yıldızları arasında

📌Yapı Kredi 80. Yıl Feelin’ Good Etkinlikleri kapsamında tüm zamanların en çok izlenen yapımlarından biri olan BAFTA Ödüllü Peaky Blinders Rambert Dans Tiyatrosu’nun uyarlamasıyla 22 Kasım’da Zorlu PSM’de. Topluluk 23 ve 24 Kasım’da da sahnede.

📌4 Aralık Çarşamba akşamı 20. yüzyılın efsane müzisyeni Charles Aznavour’a adanmış bir müzikal Zorlu PSM’de. Fransız müzisyenin şarkılarından oluşan ‘Formidable! Aznavour‘ duygusal bir yolculuk vadediyor.


Volkswagen Arena’da iki efsane: Al Di Meola ve Jethro Tull

📌Elektronik müziği yeni yıldızlarından FJAAK 5 Ekim akşamı Volkswagen Arena’da.

📌Sinema klasiği Yüzüklerin Efendisi’nin film müzikleri 20 ve 21 Ekim’de İstanbul Film Orkestrası‘nın performansıyla sahnelenecek.

📌2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Yunanistan’ı temsil eden Marina Satti 1 Kasım’da sahnede.

📌7 Kasım’da ise gitarın yaşayan efsanesi Al Di Meola yeni projesiyle Volkswagen Arena’da konser verecek. İspanyol müzisyen bu kez elektrogitarıyla sahnede.

📌Soul-pop, indie electronica, R&B ve caz gibi türleri harmanlayan Charlotte Cardin turnesi kapsamında 21 Kasım’da sahnede.

📌23 Kasım Cumartesi akşamı rock efsanesi Jethro Tull 50 yılı geride bırakan kariyerindeki en sevilen şarkıları seslendirmek üzere sahnede olacak.


Maximum Uniq’te elektronik müziğin yıldızları Carl Cox ve Ben Böhmer var

📌Müzik eleştirmenleri tarafından tüm zamanların en iyi DJleri arasında gösterilen Carl Cox 21 Eylül’de Maximum Uniq’te.

📌Elektronik müziğin Berlinli parlayan yıldızı Ben Böhmer 4 Ekim’de sahnede olacak.


Ülker Spor ve Etkinlik Salonu efsane tenor Jose Carreras ve rock yıldızı Bryan Adams’ı ağırlıyor

📌Çağın en önemli tenorlarından Jose Carreras jübile turnesi kapsamında 20 Eylül’de İstanbul’da sahne alacak.

📌Türkiye’deki ilk stadyum konserini veren isim olan Bryan Adams bu kez Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 18 Ekim’de performans sergileyecek.


Kenan Doğulu ve Kurt Eiling 34. Akbank Caz Festivali’nde

📌Kenan Doğulu bu kez caz esintileriyle karşımızca. 34. Akbank Caz Festivali’nin açılışında 28 Eylül akşamı Türkçe popun yıldızı Müze Gazhane’de sahne alacak.

📌1 Ekim Salı, İstiklal Caddesi’ndeki Akbank Sanat’ta trompetçi Daniel Hersog sahnede olacak.

📌5 Ekim Cumartesi günüyse gelenekselle klasiği birleştiren TÖZ / Hezarfen Ensamble Arter’de festival kapsamında konser verecek.

📌Cazın yaşayan büyük seslerinden Kurt Eiling 7 Ekim’de CRR Konser Salonu’nda 34. Akbank Caz Festivali kapsamında sahne alacak.

📌9 Ekim Çarşamba akşamı İstanbul Kore cazının iddialı topluluklarından Sori Quartet Ses Tiyatrosu’nda sahne alacak.

📌Aynı akşam Babylon’da düzenlenecek Mehmet Uluğ gecesinde Gazapizm ve Burhan Öcal & Trakya Funk özel bir performansa imza atıyor.

📌The Smile grubuyla şu sıralar dünyayı kasıp kavuran baterist Tom Skinner özel projesiyel festivalin kapanış gününde Borusan Müzik Evi’nde.

Şehre dönüş için duyurusu yapılan konserlerin önemli bir bölümünü sıraladık. Ancak sırada Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası yeni sezonu, İş Sanat ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın yeni sezon programları da var. Bu önemli kültür kurumları da yakında yeni sezon programlarını müzikseverlerle paylaşacak.

Sonbaharda bu filmleri izleyeceğiz!Sonbaharda bu filmleri izleyeceğiz!

Yeni tiyatro sezonu gümbür gümbür geliyor!Yeni tiyatro sezonu gümbür gümbür geliyor!

Sonbaharın heyecanla beklenen 10 kitabıSonbaharın heyecanla beklenen 10 kitabı

İstanbul yeni sezona hazır: Çağdaş sanatın rock starları geliyorİstanbul yeni sezona hazır: Çağdaş sanatın rock starları geliyor

Bi dünya dizi sizleri bekliyor!Bi dünya dizi sizleri bekliyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.