Jon Bon Jovi ses tellerinden ameliyat oldu: Tanrı yeteneğimi elinden alıyormuş gibiydi

2022'de ses tellerinden bir ameliyat geçiren Jon Bon Jovi uzun süre sonra geçirdiği operasyon hakkında konuştu. Şarkıcı ameliyattan sonra şarkı söyleme yeteneğini kaybetmekten korkmuş.

Kültür Sanat 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
61 yaşındaki şarkıcı, 2022'de ameliyat oldu.

Şarkıcı Jon Bon Jovi 2022’de ses tellerinden ameliyat geçirmişti. O dönem ses tellerinden biri zayıfladığı için ameliyat olma kararı alan Jovi  ameliyattan sonra şarkı söyleme yeteneğini kaybetmekten korkmuş.

Jovi bu korkusunu Kaliforniya’daki bir panelde anlattı. Panel onun ve grubunun üne kavuşmasını konu alan yeni Hulu dizisi ‘Thank You, Good Night’ın (Teşekkürler, İyi Geceler) tanıtımı için düzenlenmişti. Şarkıcı ameliyattan önceki durumunu anlattı:

“Ses tellerimden biri kelimenin tam anlamıyla zayıflamıştı. Ses tellerinizin paralel görünmesi gerekir. Başparmak kalınlığında olduklarını varsayalım, benimkilerden biri başparmak, diğeri serçe parmak kalınlığındaydı. Güçlü olan zayıf olanı kenara itiyordu. Zanaatım elimden alınıyordu.”

‘Tanrı yeteneğimi elinden alıyormuş gibiydi’

Operasyona karar verme sürecinin ve ameliyat sürecinin zorlayıcı olduğunu söyleyen Jovi “Gerçek bir vokalist olduğum için kendimle gurur duyuyorum” dedi. Bu yaşadıklarını “Tanrının yeteneğimi elimden neden aldığını anlayamadım” diyerek anlattı:

“Pavarotti’yle şarkı söyledim. Nasıl şarkı söyleneceğini biliyorum, 40 yıl bu zanaat üzerine çalıştım. Ben sadece havlayan ve uluyan bir stilist değilim. Nasıl şarkı söyleneceğini biliyorum. Bu yüzden Tanrı’nın yeteneğimi elimden almasının nedenini anlayamadım. Bugüne kadar bir tek burnuma karıştırdım, yani bunların hiçbirinin nedeni yok.”

Jovi bir buçuk yıllık iyileşme sürecinin ardından geçen hafta ilk kez seyirciler karşısında şarkı söyledi. Konser sabahını çok uzun süredir kafamda dolaşan tüm sesler sustu, sadece kendi sesimi duydum, diyerek anlattı.

‘Thank You, Goodnight’ 26 Nisan’da ABD’de Hulu’da ve dünyada Disney+’ta gösterime girecek. Dört bölümlük dizi özel röportajlar ve daha önce duyulmamış demolarla grubun 80’li yıllarda şöhretin zirvesindeyken yaşadıklarını anlatacak.

Kuru Otlar Üstüne'yi kaçıranlara müjde: Netflix'e geliyorKuru Otlar Üstüne’yi kaçıranlara müjde: Netflix’e geliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.