Seyirci Oscar tokadını affetti: ‘Bod Boys 4’ gişede birinci

Oscar töreninde Chris Rock'a tokat atan Will Smith'in kariyerini belirleyecek 'Bad Boys: Ya Hep Ye Hiç'e seyirci yoğun ilgi gösteriyor. Film ilk üç günde dünyada 104.6 milyon dolar hasılat yaptı. Tokat sonrası ilk filminde seyirci Smith'i affetti.

Kültür Sanat 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Will Smith 2022’deki Oscar töreninde Chris Rock’a tokat atınca sinema kamuoyundaki itibarı yerle bir olmuştu. Aylar sonra Rock’tan özür dilemesi bile pek işe yaramamıştı, Will Smith sinema dünyasında şiddet faili olarak görülüyordu. O da köşesine çekildi.

Sonra sessiz sedasız Martin Lawrence’la birlikte ‘Çılgın İkili’ serisinin dördüncü filmi olan ‘Bod Boys: Ya Hep Ya Hiç’i çekti. Bu filme seyircinin ilgisi Smith’in kariyeri için önemliydi. Ya seyirciler de sinema dünyası gibi Smith’i şiddet faili görüp filme ilgisiz kalacaktı ya da ilgi gösterip Smith’e devam diyeceklerdi.

Film geçen hafta ABD başta olmak üzere pek çok ülkede vizyona girdi. Filmin ilk üç günlük rakamları seyircinin Smith’i affettiği şeklinde yorumlanabilir. Film ABD’de ilk üç günde 56 milyon dolar hasılatla gişenin yeni lideri oldu. ABD dışında ise 48.6 milyon dolarlık hasılat elde ederek tüm dünyada 104. 6 milyon dolarlık bir hasılat yaptı. 100 milyon dolar bütçeli film şimdiden yapım maliyetini çıkarmış durumda.

Peki Türkiye’de durum nedir derseniz? ‘Bod Boys: Ya Hep Ya Hiç’ ilk üç günde 17 bin 383 kişi tarafından izlendi. Türkiye’de geçen hafta sinemaseverlerin tercihi Will Smith’ten ziyade Garfield’dı. Hafta sonu ünlü kedinin sinemadaki yeni macerasını izleyenlerin sayısı 34 bin 907’di.

90’ların zıt karakterli ikili polis filmlerinden biri olarak başlayan ‘Bad Boys’ (Çılgın İkili adıyla gösterilmişti ilk film) 2003’te ikinci çekilince seriye dönüştü. Ama iki filmlik bir seri olarak kaldı. Ta ki 2020’ye kadar. Yıllar sonra gelen üçüncü filmde son görev için bir araya gelmişti çılgın ikilimiz. Film beğenilince de dördüncüsü çekildi. Ama üçüncü dördüncü film arasında malum bir tokat olayımız var.

Oscar tokadı evlilik kurtarmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.