Sezen Aksu’dan Kadir İnanır’a bayram morali: ‘Hekimoğlu’nu arkadaşı için söyledi

Sezen Aksu, bir süredir Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi’nde fizik tedavi gören usta oyuncu Kadir İnanır’ı ziyaret etti. Aksu, İnanır için usta oyuncunun derlediği 'Hekimoğlu' türküsünü söyledi, İnanır gözyaşlarını tutamadı.

Kültür Sanat 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kadir İnanır, Ramazan Bayramı’nı hastanede geçirmişti. Taburcu olduktan bir süre sonra yine rahatsızlanınca da tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Kadir İnanır, mart ayında evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, beyin damarına pıhtı attığı tespit edilmişti. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Kadir İnanır’a bayram morali Sezen Aksu’dan geldi.

Milliyet’ten Ali Eyüboğlu’nun haberine göre hastanedeki tedavisi süren Kadir İnanır’ın bu bayram iki sürpriz ziyaretçisi oldu. Sanatçı dostuna moral vermek için bayramda ziyaretine giden Sezen Aksu’nun yanında Kadir İnanır gibi Ordulu olan CHP eski İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu da vardı.

Aksu, arkadaşı Kadir İnanır için ‘Hekimoğlu’ türküsünü söyledi. Bunun üzerine Kadir İnanır bir hayli duygulandı, hatta ağladı. Aksu’nun bu türküyü seçmesinin de bir anlamı vardı, zira  İnanır’ın ‘Hekimoğlu’nu çok sevdiği bilinen bir gerçek. Ayrıca sanatçının türküyle farklı bir bağı da var.

Bakın Eyüboğlu o bağı nasıl anlatıyor: ‘Hekimoğlu’nu derleyen kişidir Kadir İnanır… Gençlik yıllarında Beşiktaş’ta aynı evi paylaştığı hemşehrisi Ümit Tokcan ise türküyü notalara döküp ilk okuyan, TRT ve Türk halk müziği repertuvarına kazandıran sanatçıdır.”

Kadir İnanır olmadan asla: Kuzeyden Gelen Adam'ın gösterimi iptal edildiKadir İnanır olmadan asla: Kuzeyden Gelen Adam’ın gösterimi iptal edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.