Sharon Stone da bir zamanlar ‘Barbie’ olmak istemiş

Oyuncu Sharon Stone da bir zamanlar 'Barbie' filmi çekmek istemiş, ancak ona gülmüşler... Oyuncu fenomen haline gelen ve küresel çapta büyük bir gişe başarısı elde eden film hakkında konuştu, yapımcılarına teşekkür etti.

Kültür Sanat 22 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Greta Gerwig imzalı ‘Barbie’ 2023 yılından beri sinema dünyasının gündeminde. Başrollerini Margot Robbie ile Ryan Gosling’in paylaştığı film bir fenomen yaratmanın yanı sıra küresel çapta büyük bir izleyici kitlesine de ulaştı. Böylece Greta Gerwig bir milyar dolar gişe hasılatı barajını tek başına yönettiği bir filmle aşan ilk kadın yönetmen olarak tarihe adını yazdırdı.

Hollywood’un birçok ismi ‘Barbie’nin elde ettiği başarının özellikle kadınlar için yeni bir eşik olduğunu düşünüyor. Öyle ki oyuncu Jodie Foster, Greta Gerwig’in filmi ‘Barbie’nin yakaladığı başarının Hollywood’da kadınlara bakışı değiştireceğini düşünüyor: “Greta Gerwig’e krallığın anahtarlarını verdiler. Bu kadınlar için yeni bir şey. Umarım bu devam eder.”

Ancak sektör bir zamanlar böyle düşünmüyormuş. 1992 yapımı ‘Temel İçgüdü’ filmiyle hafızalara kazanan Sharon Stone aslında ‘Barbie’yi çok uzun süre çekmek istemiş. Ancak o zamanlar ona gülmüşler! Stone 1990’lı yıllarda Barbie oyuncağı hakkında film çekmek istediğini ama yeterli destek göremediğini söyledi: “Barbie filmi fikrimi anlattığımda stüdyolar bana resmen güldü.”

Stone bugün endüstrisinin geldiği durumu ve film yapımcılarının başarısını da takdir etti, “Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Sizlere cesaretiniz için teşekkür ederim”  dedi.

Başaramayan tek isim Stone değil

Stone her ne kadar o dönem stüdyoların kendisini ciddiye almadığını söylese de oyuncu ‘Barbie’yi çekmeyi başaramamış tek isim değil. Robbie ile Gerwig’den önce Anne Hathaway ile Amy Schumer’ın da Barbie filmi çekmek istemiş, ancak Mattel şirketi ile anlaşamamıştı.

Barbie bu yıl ödül sezonunda da Oscar’ın habercisi olarak nitelendirilen Altın Küre Ödülleri’nde de (Golden Globe Awards) dokuz dalda aday olarak altısını kazandı.

2024 SAG Ödülleri'nde de 'Barbie' ve 'Oppenheimer' yarışı var2024 SAG Ödülleri’nde de ‘Barbie’ ve ‘Oppenheimer’ yarışı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.