Sinéad O’Connor’ın ölüm nedeni bir yıl sonra ortaya çıktı

İrlanda'nın en önemli değerlerinden müzisyen Sinead O’Connor 26 Temmuz'da hayatını kaybetmişti. 'Doğal sebepler' nedeniyle öldüğü belirtilen O'Connor'ın kesin ölüm nedeni bir yıl sonra açıklandı.

Kültür Sanat 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Daha önce 'doğal sebepler' nedeniyle öldüğü belirtilen İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor'ın kesin ölüm nedeni bir yıl sonra açıklandı.

Doksanlı yılların unutulmaz ismi Sinead O’Connor 56 yaşında hayata veda ettiğinde takvimler 26 Temmuz 2023’ü gösteriyordu. İrlandalı müzisyenin ölüm haberi ailesi tarafından dünyaya duyurulmuş ancak ölüm nedeni açıklanmamıştı.

Ölümünden kısa bir süre sonra bir Londra Polis Teşkilatı sözcüsü PEOPLE’a şarkıcının ölümünün “şüpheli olarak değerlendirilmediğini” söylemişti. Ardından Londra İç Güney Adli Tıp Mahkemesi O’ Connor’ın doğal nedenlerle öldüğünü söylenmişti. Sanatçının ölüm nedeni belli oldu. O’Connor’ın ölümünde alt solunum yolu enfeksiyonunun etkili olduğu açıklandı.

O’Connor geçen yaz evinde ölü bulunmuştu.

Sinead O’Connor müzikal kariyeri boyunca farklı tarzı ve duruşuyla dikkat çekmiş, ülkesi İrlanda için adeta milli bir simgeye dönüşmüştü. Londra’ya 23 yıl aradan sonra taşınan O’Connor ölümünden iki hafta önceki sosyal medya paylaşımında gelecek yıl yayımlanacak albümünün ardından Avustralya, Yeni Zelanda, ABD ve Avrupa’yı kapsayan turneye çıkacağı haberini vermişti.

O’Connor için İrlanda’da bir anma töreni düzenlenmişti. Sanatçının evim dediği İrlanda’nın kuzeyinde County Wicklow’da bulunan sahil kasabası Bray’de düzenlenen tören ülkesinin sanatçıya vefalı bir vedasıydı. O’Connor’ın ailesi tören öncesi bir duyuruda sanatçının tüm sevenlerini veda törenine davet etmişti. Sevenlerin yanı sıra  İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins ve eşi Sabina da törene katılan isimler arasındaydı.

Sinéad O’Connor'a veda: İrlanda, Sinéad'ı seviyorSinéad O’Connor’a veda: İrlanda, Sinéad’ı seviyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.