Sonbaharın habercisi Filmekimi bu yıl dört şehirde

Sonbaharın habercisi Filmekimi'nden haberler var. Bu sene 23. kez yapılacak ve 4 Ekim’de İstanbul’da başlayacak Filmekimi 27 Haziran’a kadar sırasıyla Diyarbakır, Ankara ve İzmir’de izleyiciyle buluşacak.

Kültür Sanat 22 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
23. Filmekimi'nin gerçekleştirileceği şehirler ve tarihler belirlendi.

Sararan yapraklar, dolaptan çıkarılan hırkalar ve sohbaharın müjdecisi Filmekimi… Bu durum tam 23 yıldır böyle. Neredeyse çeyrek asır önce film haftası etkinliği olarak hayatınıza giren ama gelinen noktada iddialı bir festivale dönüşen etkinlik bu yıl da sinemaseverlerle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 23. kez Filmekimi’ne hazırlanıyor. Bu yılın programı açıklanmadı ancak festivalde Cannes, Venedik, Locarno ve Toronto gibi film festivallerinde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmler sinemaseverlerle buluşacak.

Üstelik Filmekimi heyecanı dört şehirde yaşanacak. 4-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğin rotasında Ankara, İzmir ve Diyarbakır da var. Tarihler şöyle: 10-13 Ekim Diyarbakır, 17-20 Ekim Ankara, 24-27 Ekim İzmir.

Film programı yakında duyurulacak. İKSV “Sosyal medya hesaplarımızdan duyurularımızı bekleyin” diyor. Tabii tecrübelerimiz sağ olsun, son yıllarda Filmekimi’ne artan ilgi festival başlayınca bilet alma ve bulma konusunda da zorlanacağımızı öğretti bize. Gözünüz 10Haber’de olsun deriz, 10Haber seçki ve Filmekimi günlüğüyle okurların karşısında olacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.