Sotheby’s Londra’da açık artırma: Oasis’in gitarı da var, Pink Floyd’un piyanosu da

Sotheby’s Londra'da Noel Gallagher'ın gitarı, Prince'in elektro gitarı ve ünlü piyano gibi müzik tarihinin önemli eşyalarını açık artırmaya sunacak. Müzayede 29 Ağustos'tan 12 Eylül 2024'e kadar online olarak gerçekleştirilecek.

Kültür Sanat 31 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sotheby's, popüler kültür satışları kapsamında Oasis'in baş gitaristi ve eş vokalisti Noel Gallagher'ın gitarını açık artırmaya sunuyor.

Londra Sothesby’s’de açık artırma zamanı. Alanında efsane müzik grupları ve müzisyenlerin enstrümanları satışa çıkacak. Aralarında şu sıralar 15 yıl sonra verecekleri konserle gündem olan Oasis’in kurucularından Noel Gallagher’in gitarı ve The Beatles ve Adele’in kullandığı piyano da var.

Noel Gallagher’ın gitarı (solda) ve Prince’in sahnede çaldığı elektro gitarı müzayedenin önemli parçalarından.

Oasis fırtınası esmeye devam ederken müzayede evi Sotheby’s, popüler kültür satışları kapsamında grubun baş gitaristi ve eş vokalisti Noel Gallagher’ın gitarını açık artırmaya sunuyor. Sotheby’s’dan yapılan açıklamada, Popüler Kültür Londra Online Müzayedesi’nin “Müzik, film ve ünlüler dünyasından en kaliteli popüler kültür eserlerini bir araya getireceği” şu sözlerle duyuruldu: “Önemli ve nadir eserlerden oluşan bu seçki, rock, pop, metal ve Britpop gibi türlerin yanı sıra en ünlü ve kalıcı sinema yapımlarının kültürel ve sanatsal değerlerini de sergileyecek.”

Steinway Model A Kuyruklu Piyano.

Müzayedenin öne çıkan parçaları arasında Noel Gallagher’ın ve Prince’in elektro gitarı; Pink Floyd, Paul McCartney, Kate Bush, Radiohead, Adele, Amy Winehouse, Lady Gaga ve Foo Fighters gibi ünlü sanatçıların ikonik parçalarında ve albümlerinde yer  alan bir piyano yer alıyor. Gallagher’in gitarı için tahmini satış fiyatının 60 bin ila 80 bin euro arasında olacağı düşünülüyor. Prince’in elektro gitarı ise iki yüz ila üç yüz bin euro arasında alıcı olabilir. Bardak izleri, sigara yanıkları ve aşınmalar bulunan piyano için ise 150 bin ila 200 bin euro arasında bir fiyat biçiliyor.

Müzayede, 29 Ağustos’tan itibaren 12 Eylül 2024’e kadar online olarak açık olacak.

Mona Lisa'nın malikanesi 20 milyon dolara satışa çıktıMona Lisa’nın malikanesi 20 milyon dolara satışa çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.