Sultan da sahte hesap mağduru

Yılın ilk günü Twitter'da Türkan Şoray adıyla açılan bir hesap herkesi heyecanlandırdı. Hayranlar kısa süre içinde Şoray'ın hesabını takip etmeye başladı ancak işin aslı başkaydı. Türkan Şoray hesabın kendisine ait olmadığını duyurdu.

Kültür Sanat 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sanatçıların başı adlarına açılan sahte sosyal medya hesaplarıyla belada. Geçen hafta Nejat İşler adına açılan sahte sosyal medya hesaplarından yapılan ırkçı paylaşımlar gerekçesiyle açıklama yapmış, hukuki süreç başlatacağını söylemişti.

Türkan Şoray adına açılan sahte hesabın ilk paylaşımı.

Sahte hesaplarla uğraşmak zorunda kalan bir diğer isim ise usta oyuncu Türkan Şoray oldu. Yeni yılın ilk gününde açılan sahte hesap “Yeni yılda bir yenilik de ben yaptım ve Twitter hesabı açtım. Tek resmî hesabım budur. Atatürk’ümüzün yolunda modern, çağdaş ve refah bir ülke olmayı diliyorum. Herkese mutlu sağlıklı yeni yıllar” mesajını Türkan Şoray fotoğrafıyla birlikte paylaştı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Türkan ŞORAY (@sorayturkan1)

Instagram’dan açıklama yaptı

Hesabın takipçi sayısı kısa sürede arttı, haber siteleri de Şoray’ın Twitter/X hesabı açtığını duyurdu. Adına açılan sahte hesaptan siyasi paylaşımlar yapılması üzerine açıklama yapan Türkan Şoray Instagram hesabından hayranlarını uyardı. Şoray “Twitter hesabım yok, sadece resmi Instagram hesabım var” açıklaması yaptı. Sahte Twitter hesabı da kısa sürede askıya alındı.

Sahte Nejat İşler hesabı Riyad'dan dönecek mi?Sahte Nejat İşler hesabı Riyad’dan dönecek mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.