Süper Mario’dan süper gişe hasılatı: 1 milyar dolar sınırını geçti

'Süper Mario Kardeşler Filmi' 1 milyar dolar sınırını geçerek dünyada bu yılın şimdilik en yüksek hasılat getiren filmi oldu. Şu an tüm zamanların en çok izlenen 49. filmi olan 'Süper Mario Kardeşler Filmi' pandemi sonrası 1 milyar dolar sınırını geçen altıncı film

Kültür Sanat 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geliyor gelmekte olan. Son günlerin seçim sloganlarından biri. Lakin bu sözü ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’ için de söyleyebiliriz. Gösterime girmeden önce büyük bir başarı sağlayacağı tahmin edilmiyordu. Amerika’da ve Avrupa’da bir kısım eleştirmenler filmi yerden yere vurmuştu. Ama film o bir kısım eleştirmenlerin söylediğinin aksine iyi bir animasyondu. Üstelik 90’larda popüler olan oyunun ruhunu da yakalamıştı.

Vizyon haftasında gişe serüveninin beklentilerin çok yukarısında olacağı belliydi. Ve geçen hafta dünya çapında elde ettiği hasılat 1 milyar doları geçti. ABD’de 490 milyon dolar, ABD dışında ise 532 milyon dolar hasılata erişen film toplamda 1 milyar 22 bin 473 dolarlık gişe geliriyle 2023’ün 1 milyar dolar sınırını geçen ilk film oldu ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’. Şu an Boxoffice Mojo’nun verilerine göre tüm zamanların en çok izlenen 49. filmi konumunda. Başarısı sürerse ilk 30’a girmesi de mümkün. Ayrıca en son 1 milyar dolar sınırını geçen animasyon 2019’da vizyona giren ‘Frozen 2’ olmuştu.

Türkiye’de 250 bin kişi izledi

Aslında bugünün koşullarında ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’nin başarısı çok iyi. Pandemi sonrasında 1 milyar dolar sınırını geçen beş film oldu: ‘Avatar: Suyun Yolu’, “Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok’, ‘Top Gun: Maverick’ ve ‘Jurassic World: Hakimiyet’. 100 milyon dolarlık bütçeyle kotarılan filmi Türkiye’de ise 250 bin kişi izledi.

 

Süper Mario rekor kıra kıra sinema salonlarının umudu olduSüper Mario rekor kıra kıra sinema salonlarının umudu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.