Sürpriz yok: ‘Batman’in üçe kadar yolu var

Robert Pattinson'ın başrolünde yer aldığı 'The Batman Part II' Warner Bros.'un vizyon takviminde bir yıl ertelenerek 2 Ekim 2026'da izleyiciyle buluşacak. Ancak bu erteleme kimseyi üzmesin. Zira yönetmen serinin bir üçleme olacağını açıkladı.

Kültür Sanat 15 Eylül 2024
Batman rolünde Robert Pattinson.

Yönetmen Matt Reeves’in başrolü Robert Pattinson’a emanet ettiği ‘Batman’ filmi vizyona girdiğinde takvimler 2022’yi gösteriyordu. Sinemaseverleri karanlık ve gotik bir dünyaya götüren film gişede de karşılık buldu. Film dünya genelinde 772 milyon dolar hasılata ulaşarak devam filminin kapısını aralamıştı. Kısa süre sonra da serinin ikinci filminin geleceği müjdelendi.

Robert Pattinson’ın yeniden Kara Şövalye’ye hayat vereceği, ilk filmde olduğu gibi Matt Reeves’in yöneteceği The Batman Part II’nun 3 Ekim 2025’te vizyona girmesi planlanıyordu. Warner Bros.’un yayımladığı son vizyon takvimi güncellemesine göre filmin yeni gösterim tarihi 2 Ekim 2026 oldu. Bu haber hayranları üzse de bir nebze teselli olacak başka bir gelişme daha var. Yönetmen Reeves Collider’a verdiği röportajda Robert Pattinson’ın başrolünü üstlendiği The Batman serisinin üç film olarak planlandığını ve bu planın hâlâ geçerli olduğunu anlattı.

Reeves Batman evreninin HBO’da yayınlanacak olan ‘The Penguin’ dizisi sayesinde genişlemeye devam ettiğini de hatırlattı. ‘The Batman’ serisinin en çok merak uyandıran anti-kahramanlarından The Penguin’in hikayesi de ekrana uyarlandı. The Batman’ evreninde geçen dizinin  başrolünde Colin Ferrall yer alıyor. Ferrall’ın filmde canlandırdığı ikonik karaktere farklı bir bakış açısı getireceği dizide Oz Cobb’un yani nam-ı diğer The Penguin’in yeraltı suç dünyasındaki yükselişi işlenecek. ‘The Penguin’ 20 Eylül’de BluTV’de izleyicilerle buluşacak.

2 Ekim 2026’da vizyona girecek olan ‘The Batman Part II’nin çekimleri ise gelecek yıl başlayacak. Ancak serinin son filmi için 2030 yılına kadar beklemek gerekebilir.

Prens Giray Altınok'tan yeni dizi: 'Karşılaşmalar'Prens Giray Altınok’tan yeni dizi: ‘Karşılaşmalar’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.