Taç giyme töreninde hayaller Adele, gerçekler Katy Perry

Kral III. Charles’ın taç giyme törenine geri sayım başladı.Törende İtalyan tenor Andrea Bocelli ile Galli, sanatçı Sir Bryn Terfel, Lionel Richie ve Grammy Ödüllü şarkıcı Katy Perry sahne alacak İddialara göre Adele, Elton John, Harry Styles gibi isimler törene davet edildi ancak teklifi reddetti.

Kültür Sanat 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kral Charles'ın (ordata) taç giyme törenine Adele (sağda) katılmayacağını açıklayınca Katy Perry'nin konser vereceği duyruldu.

Kral III. Charles’ın taç giyme töreni için artık geri sayım başladı. İngiltere, en son 70 yıl önce, Kraliçe II. Elizabeth için Haziran 1953’te düzenlenen taç giyme töreninin ardından, yeni krallarının taç giymesi için bir araya gelecek.

Taç giyme töreni 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü Londra’daki Westminster Abbey’de gerçekleşecek. Tören sırasında Kral, Kraliçe Eşi Camilla ile birlikte taç giyecek. Bu tören elbette sembolik bir öneme sahip. Son birkaç aydır Kral olarak görevine başlayan Kral III. Charles’ın bu törenle birlikte statüsü resmileşecek.

İngiltere Kraliyet Ailesi’ne yönelik ilgi malum. Dünyanın pek çok ülkesinden milyonlarca kişi bu töreni izleyecek. Taç giyme merasimine sanat dünyasından da birçok isim katılacak.

Katy Perry taç giyme töreninde sahne alacak isimler arasında.

Meghan Markle törene katılmıyor

20 bin kişilik bir kalabalığın önünde gerçekleşecek olan taç giyme törenine kimlerin katılacağı da merak konusu. Önce son yıllarda aile içi kriz yaşayan İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinden başlayalım.

Prens Harry törene katılacak ancak eşi Meghan Markle iki çocuğu Prens Archie ve Prenses Lilibet ile Kaliforniya’da kalacak. Bu arada ABD First Lady’si Jill Biden, Kral’ın taç giyme törenine Başkan Joe Biden adına katılacak. Gelelim ünlü isimlere: Törende İtalyan tenor Andrea Bocelli ile Galli, sanatçı Sir Bryn Terfel, Lionel Richie ve Grammy Ödüllü şarkıcı Katy Perry sahne alacak.

Ayrıca Tom Cruise, Dame Joan Collins ve Nijeryalı şarkıcı Tiwa Savage de törene katılacak isimler arasında. Bollywood yıldızı Sonam Kapoor ise sözlü bir performans sunacak. Daha önce gelen haberlere göre törende ünlü şarkıcı Adele ve Ed Sharen’ın sahne alması için teklif götürülmüş ancak şarkıcılardan olumlu yanıt alınamamıştı.

Bir başka iddiaya göre Kylie Minogue, işler oldukça politik hale geldikten sonra Kral için performans gösterme teklifini geri çevirmiş. Teklifi reddedenler arasında Elton John, Harry Styles, Spice Girls gibi Kraliyet Ailesi’ne yakınlığıyla bilinen İngiliz yıldızlar da yer alıyor. Gerekçeleri ise programlarının yoğunluğu.

İllüstratör Andrew Jamieson tarafından tasarlanan davetiye.

Kraliçe Camilla diyeceğiz

Merak edilen bir diğer konu ise Kral III. Charles’ın eşi Camilla’nın bundan sonraki ünvanının ne olacağıydı. İngiliz hükümdarının yaklaşan taç giyme töreni için yeni yayınlanan davetiyeler, Camilla Parker-Bowles’ın yeni unvanını da doğrulamış oldu. Camilla,  Kral III. Charles’ın taç giyme töreninde resmi olarak Kraliçe Camilla olarak adlandırılacak. Geçen yıl eylül ayında Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından yapılan resmi açıklamada Kraliçe Eş olarak anılmıştı.

Taç giyme törenine bir hafta kala: İngilizler artık monarşiyi o kadar da önemli bulmuyorTaç giyme törenine bir hafta kala: İngilizler artık monarşiyi o kadar da önemli bulmuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.