Tarkan Spotify’ın dünya sahnesinde

Tarkan’ın yedi yıl aradan sonra kaydettiği ilk albümü 'Kuantum 51' 14 Haziran’da dinleyicilerle buluşmuştu. Albüm yayınlandıktan sonra pek çok ülkede Spotify listelerine girmeyi başardı.

Kültür Sanat 21 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Tarkan ABD’den Almanya’ya, Brezilya’dan Rusya’ya, Fransa’dan Arap dünyasına farklı ülkelerde dijital platformların ana sayfalarında. 14 Haziran’da çıkan ‘Kuantum 51’ albümü Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerdeki Spotify listelerinde üst sıralara yerleşti. Yedi yıllık bir aranın ardından yeni albüm yayınlayan megastarın çalışması dijital müzik dinleme platformu Spotfiy’ın tanıtımlarında da yer buldu.

‘Kuantum 51’i ilk olarak Apple Music Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Lüksemburg’da ana sayfaya taşıdı. Apple Fransa ana sayfada ve World Music listesinde albüme yer verdi. Ayrıca ‘Kuantum 51’in bir hafta boyunca Apple Fransa’ da önerilen çıkışlar bölümünde yer alacağı açıklandı. ‘Kuantum 51’in etkisi tüm dünyayı sararken bir haber de Atlas Okyanusu’nun diğer yakasından geldi. Apple Music Brezilya ve ABD’de de albümü ana sayfadan tanıttı.

Tarkan bir ilki gerçekleştirdi

Spotify globalde ilk kez Türkiye haricinde Almanya, ABD, Hollanda ve Meksika’da Türkçe bir albüme ana sayfalarında yer verdi. Rusya’da Yandex The Big Names ve Worlwide Pop Hits listelerinde birinci sıraya yükseldi. Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin önde gelen müzik platformu Anghami’de New Turkish Playlist’tin kapağını ‘Kuantum 51’ süsledi. Tarkan ve yeni albümü Slovenya, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan ve Litvanya, Letonya ve Estonya’da da ’New Music’ alanlarında yer aldı.

‘Kuantum 51’de Tarkan’ın kendi söz ve bestelerinin yanı sıra Aysel Gürel, Günay Çoban, Güler Özince, İskender Paydaş, Murat Matthew Erdem, Turaç Berkay Özer ve Serkan İzzet Özdoğan imzalı şarkılar da bulunuyor.

Tarkan kuantumcu oldu, albümünü de yayınladıTarkan kuantumcu oldu, albümünü de yayınladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.