Advertisement

Tarkan’ın rekor kıran İzmir konserine soruşturma

Tarkan'ın İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı şerefine 9 Eylül 2022'de verdiği konsere soruşturma açıldı. Soruşturma nedeni ücretsiz düzenlenen konsere 24 milyon lira harcanması.

Kültür Sanat 25 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Tarkan’ın iki yıl önce verdiği konsere soruşturma açıldı. Megastarın İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı şerefine Gündoğdu Meydanı’nda 9 Eylül 2022’de verdiği konser için İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişleri görevlendirildi. Soruşturmanın nedeni rekor kıran konserin belediye kasasından çıkan harcamaları. Sabah gazetesinin habere göre halk konserine yaklaşık 24 milyon lira harcanmış.

Konser gelirini üç vakfa bağışlamıştı

Dönemin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Tunç Soyer şehrin kurtuluşunun 100. yılı için düzenlenecek konserin ücretsiz olacağını ve Tarkan’ın da ücret almayacağını duyurmuştu. Tarkan, konser geliriyle Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Darüşşafaka’ya bağışladı.

Konserin yapılacağı Gündoğdu Meydanı’ndaki sahnenin kurulumu sırasında çıkan fırtına çalışmaları aksatmış, maddi zarara neden olmuştu. Sayıştay raporuna göre kurulum esnasında yaşanan aksaklık sonrası İZFAŞ organizasyon şirketine 8.5 milyon liralık ek ödeme yapmıştı. Bu ödemeler sahne ve ses sistemlerinin kurulumuyla bu kurulumda çalışan emekçilere yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada kent ekonomisine 100 milyon liralık katkı sunan konser dünyanın en kalabalık beş ücretsiz konserinden biri olarak da kayda geçmişti. Belediye Tarkan konserini iki milyon müzikseverin izlediğini duyurmuştu.

Massive Attack'ın İstanbul konserinde gündem Filistin'diMassive Attack’ın İstanbul konserinde gündem Filistin’di

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.