Taylor Swift milyarderler kulübünde

Geçen yıl adını milyarderler kulübüne yazdıran Taylor Swift servetine servet katmaya devam ediyor. Her açıdan kariyerinin altın dönemini yaşayan Amerikalı müzisyen 1.1 milyar dolara ulaşan servetiyle pek çok iş insanını geride bıraktı.

Kültür Sanat 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Taylor Swift, Elon Musk ile aynı listede. 2023’te Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Amerikalı müzisyen yıl bitmeden milyarderler kulübüne de katılmıştı. Konser filmi milyonlarca dolar kazandığı turnesi ve ödülleriyle gündemde sürekli yer bulan müzisyen Forbes raporuna göre servetine servet kattı. Ekonomi dergisinin yayınladığı rapora göre 34 yaşındaki müzisyenin kişisel serveti 1.1 milyar doları geçti.

Taylor Swift en zengin müzisyenlerden biri

Forbes’un yayınladığı rakamlara göre Taylor Swift çok az sayıda müzisyenin erişebildiği milyarderliğe de ulaştı. 2.5 milyar dolarlık kişisel servetiyle Amerikalı rapçi Jay-Z’nin yanı sıra Rihanna, Andrew Lloyd Webber, Paul McCartney ve Puff Diddy de milyarder statüsündeki diğer müzisyenler.

Müzisyenin başarısı sadece yılın en çok satan albümüne imza atmakla sınırlı kalmadı. Erkek arkadaşı Travis Kelce’i izlemek için Amerikan futbolu maçlarına katılması bile NFL’in izlenme rakamlarını yükseltti. Bugüne kadar 14 Grammy ödülü kazanan Taylor Swift, Eras turnesi ve bu konser yolculuğunun belgesel filminden elde ettiği hasılatla milyarderler kulübüne dahil olurken nice iş insanını da geride bıraktı.

Hayranlarıyla sıkı bir bağ kurmayı başaran müzisyenin konserleri de tam bir görsel şölene dönüşüyor. Geçen yıl Los Angeles’taki Taylor Swift konserini inceleyen CalTech’ten bilim insanları etkinlikte zıplayan 70 bin kişinin deprem etkisi yarattığını tespit etmişti. Üstelik 2.3 büyüklüğünde. Bu büyüklükteki bir depremi insanların hissetmesi mümkün olmasa da sismograf bunu kayıtlara geçirmişti.

Beyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezindeBeyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.