Taylor Swift şarkıları TikTok’a geri döndü

Taylor Swift'in şarkıları, TikTok'ta tekrar kullanıma açıldı! Universal Music ile sosyal medya platformu TikTok arasındaki kriz nasıl çözüldü hala açıklanmamış olsa da Swift'in şarkıları şu an kullanıcılara açık.

Kültür Sanat 13 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Eğer şimdi TikTok’ta Taylor Swfit’in şarkılarını kullanarak bir video çekmek istiyorsanız, bunu başarabilirsiniz. Zira yaklaşık iki ay önce bunu yapamıyordunuz.

Dünyanın önde gelen müzik şirketlerinden Universal Music ile sosyal medya platformu TikTok arasında yaşanan ödemelere ilişkin bir krizin ardından platform birçok müzisyenin şarkılarını yayınlamayacak hale gelmişti. Ancak Taylor Swift bir istisna olarak her zamanki gibi farkını konuşturdu. Platform, Swift’in şarkılarının kullanılması konusunda anlaşmaya vardı.

‘You Belong With Me’ ve ‘Cruel Summer’ da dahil olmak üzere Swift’in şarkılarının çoğu, kullanıcıların videolarına eklemeleri için hazır bekliyor. Ancak, Universal’in diğer sanatçılarına ait müzikler hala TikTok’ta kullanıma açık değil.

Peki Taylor Swift’e sağlanan bu ayrıcalığın nedeni ne?

Doğrudan açıklanmasa da diğer sanatçıların aksine, Swift’in Universal ile 2018 anlaşması şartları uyarınca müziğinin telif hakkına sahip olması olabilir. Bazı kaynaklar ise  Swift’in TikTok ile ayrı bir anlaşmaya vardığını iddia ediyor. Bu da şaşırtıcı olmayacaktır zira Swift’in sosyal medyanın gücüne inandığı ve kendisiyle  ilgili tüm haberleri sosyal medya üzerinden hayranlarıyla paylaştığı bir gerçek.

Swift’in şarkılarının uygulamada yeniden ortaya çıkması hakkında TikTok’tan herhangi bir yanıt da alınamadı. Dolayısıyla bu ayrıcalığın nedeni hala anlaşılmış değil. Ancak yine de bir gerçek var, Tiktok’ta şu an Swift şarkılarını kullanabilirsiniz.

TikTok ile Universal arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınabilirTikTok ile Universal arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınabilir

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.