Teoman çocuklar için gitarını 466 bin liraya sattı: Alıcı yabancı değil Kenan Doğulu

Toeman'ın 30 yıllık gitarı tarihe geçti. Rock yıldızının bestelerini yaptığı gitarı açık artırmada 466 liraya satıldı. Gitarın yeni sahibi de yine bir müzisyen: Kenan Doğulu. Satıştan elde edilen gelir Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacak.

Kültür Sanat 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Teoman’dan çocuklara büyük jest. Rock yıldızının 30 yıldır kullandığı gitar açık artırmada satıldı. 466 bin liraya alıcı bulan gitar rekor da kırdı. Türkiye’de eşine az rastlanan bir fiyata satılan gitarın tüm geliri Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlandı. Müzisyen birkaç hafta önce mirasının bir bölümünü devlet koruması altındaki çocuklara bağışlayacağını söylemişti.

Lakin gitarı alan da yine bir müzisyen. Çocuklar için elini taşın altına sokan müzisyenin gitarının yeni sahibi Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Kenan Doğulu. Doğulu Teoman’ın çocuklar için yaptığı bu jeste gitarı satın alarak karşılık verdi. Bir sonraki müzayedede Kenan Doğulu’nun da çocuklar yararına bir eşyasını satması bekleniyor.

Bosphorus Art Society, ‘Cash on the Table’ müzayedesi kapsamında 466 bin liraya satılan gitar Teoman’ın müzik kariyerindeki tüm bestelerini yaptığı enstrümanı olması özelliği de taşıyor. 56 yaşındaki müzisyen en son ‘ben, zargana, deus ex machina’ adını taşıyan stüdyo albümünü  bu yıl yayınlamıştı. Yoğun konser programına da devam eden müzisyen yaz boyunca Türkiye genelinde konserler verecek.

Cazın büyük sesi Gregory Porter Harbiye'deCazın büyük sesi Gregory Porter Harbiye’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.