‘The Idol’den ‘Hitler’i seviyorum’ diyen Kanye’ye gönderme

HBO'nun tartışmalı dizisi 'The Idol' final yaptı ve sürpriz olmayacak bir şekilde bir kere daha gündemde. BluTV'de yayınlanan dizi son bölümünde daha öne 'Hitler'i seviyorum' diyen rapçi Kanye West'e gönderme yaptı.

Kültür Sanat 6 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Blu TV'de yayınlanan 'The Idol'ün başrolünde Lily Rose Depp ve Abel Tesfaye yer alıyor.

HBO’nun ‘The Idol’ dizisi final yaptı ancak diziyle ilgili tartışmalar devam ediyor. BluTV’de yayınlanan dizi, bu kez de final bölümünde Kanye West ile dalga geçtiği için gündemde.

Henüz izlemeyenler için kısa bir özet: Dizi, kariyer basamaklarında hızla yükselen genç pop yıldızı Jocelyn’nin (Lily Rose Depp) hikayesini anlatıyor. Bunu yaparken de müzik endüstrisindeki çarpıklıkları gösteriyor. Beşinci bölümüyle final yapan dizinin son bölümünde bir yetkili Jocelyn’in menajerine pop yıldızının önümüzdeki turda koltukları doldurma konusunda sorun yaşayabileceğinden endişe ettiğini söylüyor. Starın menajeri ise “Biliyorsun, Adolf Hitler’i takip etme kararına kadar lanet olası Kanye de statları dolduruyordu” şeklinde bir yanıt veriyor.

Rapçi Kanye West’in antisemitik açıklamalarından dolayı işbirliği yaptı markalar anlaşmalarını sonlandırmıştı.

‘Hitleri seviyorum’ demişti

Bu sahne izleyicilerin dikkatini çekti, herkes soluğu sosyal medyada aldı. Zira bu replik, antisemitik ve ırkçı sözleri nedeniyle eleştirilen hatta ambargo yiyen Kanye West’in Hitler’e duyduğu hayranlığı dile getirmesine atıfta bulunuyor. West, sık sık dile getirdiği antisemitik yorumların yanı sıra Hitler’i sevdiğini açıklamış, “Her insanın, özellikle Hitler’in masaya getirdiği bir değeri var” demişti.

The Idol tartışmaları devam ediyor

Başrollerinde Lily-Rose Depp ve Abel Tesfaye’nin (The Weeknd) yer aldığı diziyle ilgili tartışmalar hala devam ediyor. Birçok izleyici sosyal medyada dizinin diyaloglarını rahatsız edici bulduğunu söyledi. ‘The Idol’e gelen eleştiriler bununla da sınırlı değil, cinsellik ve çıplaklık içeren sahneler de tartışılıyordu.

Lily-Rose Depp kısaca 'kıskananlar çatlasın' diyor!Lily-Rose Depp kısaca ‘kıskananlar çatlasın’ diyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.