Advertisement

Timothee Chalamet, Bob Dylan’ın 60 yıllık şarkısını söyledi

Bob Dylan'ın gençlik yıllarına odaklanan 'A Complete Unknown' filminin fragmanı yayınlandı. Merakla beklenen yapımın başrol oyuncusu Timothée Chalamet fragmanda Dylan'ın 1963 klasiği 'A Hard Rain's a-Gonna Fall'ı seslendirdi.

Kültür Sanat 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Müziğin Nobel ödüllü efsanesi Bob Dylan’ın gençlik yıllarına odaklanan ‘A Complete Unknown’ için geri sayım  sürüyor. Aralık ayında izleyiciyle buluşacak filmin fragmanı yayınlandı. Elijah Wald’ın kitabından uyarlanan filmin başrolünde yer alan Timothee Chalamet ‘Dune 2’in ardından 2024’e bir iddialı proje daha sığdırdı. James Mangold’un yönettiği filmde 28 yaşındaki Chalamet, Bob Dylan’ın ‘A Hard Rain’s a-Gonna Fall’ şarkısını seslendirdi.

Film Bob Dylan’ın ilk gençlik yıllarına odaklanıyor

Bob Dylan’ın 1963 yılında henüz 22 yaşındayken seslendirdiği klasiğini yeniden yorumlayan Timothee Chalamet sosyal medyanın da ilgi odağı oldu. Film Bob Dylan’ın Amerikan taşrasını geride bırakıp akustik gitarı ve cebinde 12 dolarla Greenwich Village, New York’a gelişiyle başlıyor. 1961 yılındaki bu göç hem Dylan’ın kişisel tarihi hem de gelecekte tüm müzik tarihi için bir kırılma noktası olacaktır. Takip eden dört yılda Bob Dylan müzikal tarzını folktan blues ve rock etkisinin daha yoğun hissedildiği melodilere çevirmişti. Film tam da bu büyük dönüşümün yaşandığı sancılı beş yıla odaklanıyor.

Hatırlanacağı üzere Todd Haynes’in yönettiği ve farklı oyuncuların rol aldığı 2008 yapımı ‘I’m Not There’ filminde de Bob Dylan’ın hayatından kesitlere yer verilmişti. Efsane oyuncunun yaşamına odaklanan bir diğer yapım 2019 yılında Martin Scorsese’den gelmişti. Bu yıl Oscar’ın adayları arasında gösterilen ‘A Complete Unknown’un kadrosunda Timothee Chalamet’nin yanı sıra Edward Norton, Elle Fanning ve Monica Barbaro gibi isimler de yer alıyor.

Oscar ödüllü 2005 yapımı Johnny Cash biyografisi ‘Walk the Line’ın da yönetmeni olan James Mangold’un Bob Dylan biyografisinde de benzeri bir başarıyı yakalayıp yakalayamayacağı merak konusu. Timothee Chalamet’nin performansı hakkında Rolling Stone dergisini konuşan Mangold “Timmy orada durup kendini savunmasız bırakacak, kendini bu işe adayacak kadar cesursa ben de kameranın arkasında durup çekim yapacak kadar cesur olmalıyım” dedi.

Massive Attack tüm sesleriyle geliyorMassive Attack tüm sesleriyle geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.