Tom Holland, rolden çıkamayınca oyunculuğa ara verme kararı aldı

Hollywood'un genç yıldızı Tom Holland 'The Crowded Room' dizisinde kişilik bozukluğu olan bir karakteri canlandırdı ama bu rol onu fena yıprattı. Rolden bir türlü çıkamadığını, bunun için çok mücadele ettiğini anlatan Holland, akıl sağılığı için bir yıl oyunculuğa ara verdiğini açıkladı.

Kültür Sanat 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Hollywood’un genç yıldızlarından Tom Holland, son projesi ‘The Crowded Room’ nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini ve moral bozukluğu yaşadığını söyleyip akıl sağlığı için oyunculuğa bir yıl ara verdiğini açıkladı.

27 yaşındaki İngiliz aktör şu sıralar hem rol aldığı hem de yapımcılığını üstlendiği Apple TV+ gerilim dizisi ‘The Crowded Room’un tanıtımını yapıyor. Holland, dizide 24 alternatif kişiliğe sahip olduğunu iddia eden ve dissosiyatif kimlik bozukluğu temelinde delilik nedeniyle suçsuz bulunan ilk kişi olan ABD’li ‘kampüs tecavüzcüsü’ Billy Milligan’a dayanan bir karakteri canlandırıyor.

Bir hafta ortadan kayboldum

Önceki gün Extra’ya konuşan Holland, yapımcı olmayı sevdiğini ve bu dizi sayesinde yapımcılığı öğrenmeye hevesli olduğunu anlattı. Lakin canlandırdığı karakter psikolojik olarak kendinisi yıpratmış. “Sıkı çalışmaya yabancı değilim” diyen Holland “Zorlu işlerin iyi sonuç vereceğini biliyordum. Ama yine de dizi beni yıprattı. Biraz ara vermeye ihtiyacım olduğu bir zaman geldi ve ortadan kayboldum. Bir haftalığına Meksika’ya gittim ve bir plajda vakit geçirdim. Şimdi oyunculuğa bir yıl ara veriyorum ve bu da dizinin ne kadar zor olduğunun bir sonucu. Fakat dizinin nasıl sonuçlanacağını görmek için heyecanlıyım. Sıkı çalışmamızın boşa gitmeyeceğini düşünüyorum” diyor.

Holland: Kafayı kazıtmayı düşündüm

Mayıs ayında Entertainment Weekly’ye konuşan Holland, ‘The Crowded Room’da canlandırdığı rolden çıkmak için mücadele ettiğini, bir ara kafasını kazıtmayı bile düşündüğünü açıklamıştı. Holland o süreçle ilgili “Evde biraz sinir krizi geçirdiğimi ve kafamı kazıtma kararı aldığımı hatırlıyorum. Kafamı kazıtırsam karakterden kurtulacağımı düşünmüştüm. Ama çekimlerin ortasındaydık, ben de kararımı gözden geçirmek durumunda kaldım. Daha önce yaşadığım hiçbir şeye benzemiyordu” diyor.

Gerçi Holland’ın bu tür kararları yeni değil. 2021 yılında oyunculuğu tamamen bırakmayı düşündüğünü söylemiş “Oyuncu olmak isteyip istemediğimi bile bilmiyorum… Oyunculuğa 11 yaşımdayken başladım ve başka bir şey yapmadım, bu yüzden gidip başka şeyler yapmak istiyorum. Gerçekten, 25 yaşımda bir tür orta yaş krizi yaşıyorum” demişti.

Anadolu Leoparı'na Hollanda'da en iyi film ödülüAnadolu Leoparı’na Hollanda’da en iyi film ödülü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.