TRT’den aile odaklı dijital platform: Tabii 7 Mayıs’ta yayın hayatına başlıyor

TRT'nin dijital platformu Tabii yayın hayatına başlıyor. 7 Mayıs'ta izleyicilerle buluşacak olan platform aksiyondan komediye, tarihi dramadan animasyona kadar birçok orijinal içeriğe sahip olacak. Platform ilk etapta Türkiye içinde ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tabii 7 Mayıs'ta yayın hayatına başlıyor.

TRT’den dijital hamle geldi. Tabii adıyla yeni bir dijital platform kuruluyor. Platform 7 Mayıs’ta kullanıma açılıyor. Tanıtımı Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleştiren Tabii için TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, dijital alanda daha adil bir dünya mümkün şiarıyla yola çıktıklarını  platformun da Türkiye’nin uluslararası arenada yeni bir markası olacağını söylüyor.

İlk etapta ücretsiz

Tabii’ye, www.tabii.com adresinden ulaşılabilecek ve ilk etapta Türkiye’deki kullanıcılara ücretsiz olacak. Orijinal içeriklerle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan dijital platformda aksiyondan komediye, tarihi dramadan animasyona kadar birçok içerik izleyiciyle buluşacak.

Tabii’nin lansmanı geniş katılımla Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleşti.

TRT’nin Türkiye’nin işitsel ve görsel hafızasını olduğunu anlatan Sobacı “Günümüzde dünya çok büyük bir dijital dönüşümün içerisinde. Yayın ve yapım alanı ise bu dönüşümün merkezinde yer alıyor. Kendi değerlerini, ilkelerini varoluş nedenlerini koruyarak bu dönüşüme uyum sağlayan kurumlar ve ülkeler ayakta kalmakta, diğerleri ise izleyici konumunu sürdürmektedir. Dijital yayıncılık pazarının 2022 yılı itibarıyla 500 milyar doları bulduğu ve her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüdüğü düşünüldüğünde bu küresel pazardaki dönüşümü yakalamanın pek çok fırsata gebe olduğunu görüyoruz” diyor.

30 yeni proje 7 Mayıs’ta karşımızda olacak

Türkiye’de dijital platform kullanımının son yıllarda yüzde 347 oranında arttığına anlatan Sobacı Tabii’nin aile odaklı bir dijital platform olacağını söylüyor: “Dünyadaki aile odaklı içerik ihtiyacını karşılayacak öncelikli mecra olacağız. Film ve dizilerimizin yanı sıra emanet zihinler ve kalpler olarak gördüğümüz çocuklarımız için yepyeni animasyon içerikleriyle bize güvenen ailelerimizin yeni dijital evi haline geleceğiz.”

Peki böylesi iddialı bir dijital platformun içeriğinde ne var? ‘Modern Doğu Masalları’, ‘Koyu Beyaz’, ‘Son Gün’, ‘Kapı’, ‘Hay Sultan’, ‘Şanzelize Düğün Salonu’, ‘Derin Mor’, ‘Mevlana Celaleddin-i Rumi’, ‘Küçük Dahi İbn-i Sina’, ‘Akif’, ‘Şebeke’, ‘Adalet’, ‘Aşkımız Yeter’, ‘Dayton ve Yangın Günleri’ dahil olmak üzere toplamda 30’un üstünde proje yer alacak platformda. Ayrıca çocuklar için animasyon içerikleri de platformda kendine yer bulacak.  TRT’nin sevilen yapımlarına da platformdan ulaşılabilecek.

 

Netflix kesenin ağzını açtı: Kore yapımlarına 2.5 milyar dolar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.