Türk sanatçının deprem konulu eseri Van Gogh Müzesi’nde

Van Gogh Müzesi Türk sanatçının video enstelasyonuna ev sahipliği yapıyor. Ahmet Emin Batman'ın deprem temalı enstelasyonu büyük ilgi gördü. Eserin gösterimi için düzenlenen buluşmaya Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy da katıldı.

Kültür Sanat 2 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Van Gogh Müzesi, Ahmet Emin Burak'ın enstelasyonuna ev sahipliği yaptı.

Van Gogh Müzesi Türk sanatçının deprem konulu video enstelasyonuna ev sahipliği yapıyor. Ahmet Emin Batman’a ait enstelasyona ilgi büyük. Amsterdam’daki müzede her ayın son cuma gecesi genç sanatçıların desteklemek ve eserlerini sanatseverlerle sunmalarını sağlamak amacıyla yaptığı Vincent Cuması adlı etkinlik kapsamında Ahmet Emin Batman’ın ‘Memento Diem’ adlı eserine, ana ekranda yer verildi.

Van Gogh Müzesi’nde sergileniyor

Van Gogh Müzesi’nde sergilenen eseriyle ilgili konuşan Ahmet Emin Batman, “Memento Diem yaşamı kutlama ve ölümü hatırlama arasında bir video enstalasyon çalışmam. Hem hat sanatını, hem film, hem de fotoğrafı kullanarak oluşturduğum bir eser.” dedi.

Van Gogh Müzesi’nde sergilenen ‘Memento Diem’ adlı eserini 6 Şubat’taki büyük bir depremin sonrasında yaptığını ifade eden Ahmet Emin Batman, “Amacım, insanlara yaşamla ölüm arasında nerede durduklarını, nerede hangi pozisyonu aldıklarını sorgulatmak.” dedi. Etkinliğe katılan Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, genç bir Türk sanatçının eserinin dünyaca ünlü bir müzede böylesine özel bir etkinlikte sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başkonsolos Mahmut Burak Ersoy yaptığı açıklamada “Sanatçı, Van Gogh’un tabloları ile depremin yarattığı ortak duygular arasında bir bağ kurmuş. Bu vesileyle depremin unutulmaması, hatırlanması da önemli” dedi. Etkinliğe katılan Amsterdam Üniversitesi İnsani Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Laura van Hasselt, Batman’ın eserinde en beğendiği şeyin bu trajediyi yansıtırken insanlara umut veren gökyüzü gibi bazı unsurların varlığı olduğunu belirtti.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.