Türkiye Eurovision tarihinin ilk başarısıydı: Şebnem Paker müzik öğretmeni olarak Milas’a atandı

1997'de İrlanda'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Paker, o yıl yarışmada üçüncü olmuştu. Henüz 20 yaşındaydı, Türkiye'nin o zamana kadar aldığı en iyi dereceyi kazanmıştı. Paker, Milas'taki Kırcağız Ortaokulu'na müzik öğretmeni olarak atandı.

Kültür Sanat 28 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Şebnem Paker, Milas'taki Kırcağız Ortaokulu'na müzik öğretmeni olarak atandı.

Türkiye yıllardır Eurovision’a katılmıyor ancak tarihinde birçok başarısı, yarışma da derece elde etmemiş olsa da unutulmaz şarkıları var. Bunlardan biri de Şebnem Paker’in ‘Dinle’si.

1997’de İrlanda’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan Paker, o yıl yarışmada üçüncü olmuştu. Henüz 20 yaşındaydı, Türkiye’nin o zamana kadar aldığı en iyi dereceyi kazanmıştı. Paker yarışmadaki başarısının ardından müzik kariyerinde farklı bir rota çizdi, öğretmen oldu ve bir ses eğitimi kitabı yayımladı. 2018’den itibaren Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nde Bireysel Ses Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Şebnem Paker, Milas’a atandı.

‘Dinle’nin başarısı beni mutlu ediyor’

Paker, daha önce verdiği bir demeçte Eurovision performansıyla ilgili “Kendimi bu noktada çok şanslı hissediyorum. Müzik sektörü çok hırçın, belli bir düzeni olan, paranın pulun hâkim olduğu, ilişkilerin yönlendirdiği, çalkantılı bir sektör. ‘Dinle’nin kendi kendine, hiçbir destek almadan, sadece dinleyicilerin kendi arzularıyla takip etmeleriyle bunca yıla rağmen unutulmaması beni çok çok mutlu ediyor. Müziğin sihirli gücü böyle bir şey” demişti.

Konser Kurdu: Clementine'den Erener'e müzik ruhun gıdasıdırKonser Kurdu: Clementine’den Erener’e müzik ruhun gıdasıdır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.