Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Avrupa yolcusu

Şefliğini Cem Mansur'un üstlendiği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Avrupa şehirlerini kapsayan bir turneye çıkıyor. Orkestra 26 Temmuz'dan itibaren Amsterdam, Brescia, Venedik ve Berlin'de sahne

Kültür Sanat 20 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın şefliğini Cem Mansur üstleniyor.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) önce Türkiye’de sonra da Avrupa’da konserler verecek. Sabancı Vakfı’nın ana destekçisi olduğu orkestra 23 Temmuz – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında Türkiye, Hollanda, İtalya ve Almanya’da altı konser verecek. Şef Cem Mansur’un yönetiminde, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında faaliyet gösteriyor.

TUGFO, üç Avrupa ülkesinde konser verecek

Orkestra 23 Temmuz’da Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Salonu  ve 24 Temmuz’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konserlerinin ardından Avrupa’ya gidiyor. 26 Temmuz’da Amsterdam’da sahne alacak TUGFO sonrasında konserlerine İtalya’da devam edecek. 28 Temmuz’da Brescia’daki konserinin ardından orkestra, 30 Temmuz’da Venedik’te sahne alacak. Avrupa turnesinin son durağıysa Berlin. Orkestra, 10 Ağustos’ta dünyanın en prestijli sahnelerinden Konzerthaus’da sahne alacak.

Türkiye’de konservatuarlarda okuyan 16-22 yaşları arasındaki sınavla seçilen 80 genç müzisyenden oluşan orkestra, 7 Temmuz’da Sabancı Üniversitesi’nde yoğun bir kamp dönemine girdi. Türkiye’nin en dinamik orkestrası olma özelliğini taşıyan TUGFO’daki müzisyenler, Şef Cem Mansur’un yönetiminde, alanlarındaki en iyi sanatçılardan eğitim alma fırsatına sahip oluyor. Aynı zamanda profesyonelleşmeden önce orkestra deneyimi de yaşatan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenlerin yurt içi ve yurt dışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanmalarını da sağlıyor.

Festivale Kadıköy sokaklarda vedaFestivale Kadıköy sokaklarda veda

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.