Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası konserlerine başladı

Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Türkiye ve İtalya'yı kapsayan konserlerine devam ediyor. Topluluk, turnenin ilk konserini AKM'de verdikten sonra dün akşam da Ankara'daydı. Orkestra Kapadokya konserinin ardından İtalya yollarına düşecek.

Kültür Sanat 25 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 'nınturnesi başladı.

Şef Cem Mansur’un yönetiminde, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2023 turnesine önceki gün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) verdiği konserle başladı. Sabancı Vakfı’nın 15 yıldır ana destekçisi olduğu ve kuruluşunda büyük rol oynadığı orkestra 6 Eylül’e kadar hem Türkiye’de hem de Avrupa’nın farklı kentlerinde turnesine devam edecek.

AKM’de 2 bini aşkın seyirci kapasitesine sahip Türk Telekom Opera Salonu’nda seyirci ile buluşan orkestra, izleyicilere adeta bir müzik ziyafeti yaşattı. Orkestra, AKM’deki konserinde U. Cemal Erkin, Rachmaninoff, Mendelssohn, J. Sibelius’un eserlerini çaldı. Orkestraya bu yıl solist olarak Başar Can Kıvrak katıldı.

Türkiye’de konservatuarlarda okuyan 16-22 yaşları arasındaki sınavla seçilen 73 genç müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası turne öncesindeki kamp sürecinde, Berlin Filarmoni Orkestrası’nda keman sanatçısı olarak yer alan Hande Küden, İstanbul Devlet Senfoni ve Borusan Filarmoni Orkestrası solo obuacısı Sezai Kocabıyık’ın eğitimleriyle tecrübe kazandı.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın yeni rotası İtalya

Bu yıl iki farklı konser programı hazırlayan Şef Cem Mansur’un sanat yönetmenliğinde, Türkiye ve İtalya konserlerine hazırlanan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, dün akşam da Ankara’daki CSO Salonu’nda müzikseverlerle buluştu. Orkestranın Türkiye’deki bir diğer rotası ise Kapadokya. Orkestra, Kapadokya’daki Paşabağları Ören Yeri’nde Devlet Çoksesli Korosu’nun katılımıyla gerçekleştireceği konserde sanatseverlere müzik ziyafeti yaşatacak.

İstanbul’dan başlayan turnenin yurt dışı ayağına 29 Ağustos’ta Sicilya’da düzenlenen Palermo Classica Festivali ile başlayacak olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 31 Ağustos’ta Agrigento Tapınaklar Vadisi’nde, 1 Eylül’de Selinunte’de, 2 Eylül’de yeniden Palermo Classica Festivali’nde, 3 Eylül’de ise Corleone’da konser verecek. Orkestra, Türkiye’ye dönmeden önce son olarak da 6 Eylül tarihinde İtalya’nın başkenti Roma’da dördüncü defa davetli olduğu, dünyanın önde gelen senfonik salonlarından Sala Santa Cecilia’da vereceği konser ile yolculuğunu tamamlayacak.

Edis ve Ceza'ya Antalya'da 35 bin kişilik koroEdis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.