Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’yla açılacak

31. Aspendos Opera ve Bale Festivali 13-26 Eylül arasında. Türkiye'nin en eski opera ve bale festivali olma özelliği taşıyan etkinlik dizisinin programı da açıklandı. Festival Verdi'nin başyapıtı 'Aida' operasıyla başlıyor.

Kültür Sanat 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin en eski opera ve bale festivali 31 yaşında. Antalya’nın Serik ilçesindeki tarihi Aspendos antik tiyatrosunda düzenlenen festival bu yıl 13-26 Eylül arasında. Verdi’nin başyapıtı ‘Aida’yla başlayacak festivalin programı açıklandı. Festival 16 Eylül Pazartesi akşamı Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Gala Konseri’yle devam edecek.

Aspendos’a Kazakistan’dan misafir

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahneleyeceği dünyaca ünlü besteci Tchaikovsky’nin ‘Kuğu Gölü’ adlı bale eseri 20 Eylül Cuma akşamı sanatseverle buluşacak. Misafir topluluk Kazakistan’ın Astana Bale Tiyatrosu da 22 Eylül Pazar akşamı izlenme rekorları kıran eserlerden ‘Carmen&Tango Ateşi’ adlı eserle festivale renk katacak.

31. Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin son eseri ise Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği, besteci Puccini’nin ‘Tosca’ operası olacak. Eser 26 Eylül Perşembe akşamı opera severle buluşacak. Eserde konuk sanatçı Paolo Lardizzone de yer alacak.

Sahnede, çimenlerde, her yerde YolanDa BrownSahnede, çimenlerde, her yerde YolanDa Brown

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.