Türkiye’nin Oscar adayı için başvurular başladı

96. Akademi Ödülleri'nde Türkiye adına En İyi Uluslararası Film dalında aday olacak yapımı SEYAP belirleyecek. Aday filmin en geç eylül ayı içerisinde açıklanacağı duyuruldu. Hatırlanacağı üzere Türkiye'nin geçen yılki Oscar adayı filmi Tayfun Pirselimoğlu'nun yönettiği Kerr'di.

Kültür Sanat 18 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
96. Oscar Töreni 10 Mart 2024 Pazar günü Dolby Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

96. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) Türkiye adına En İyi Uluslararası Film dalında aday olacak yapımın belirlenme sürecini Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği  (SEYAP) yürütecek. 01 Aralık 2022 -31 Ekim 2023 arası ticari gösterime çıkmış ya da çıkacak olan filmlerin katılabileceği süreci bu yıl Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği adına SEYAP üstleniyor.

Oscar kuralları gereğince filmin, ticari amaçlı olarak birbirini takip eden şekilde en az yedi gün süre ile gösteriminin yapılması gerekiyor. Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek filmlerin başvuru formu ve şifreli çevrimiçi izleme linkinin ya da 16 adet dijital (DVD ya da harici bellek) kopyasının 26 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar SEYAP ofisine ulaştırılması gerekiyor.

Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film dalında Oscar aday göstereceği filminin değerlendirileceği Seçici Kurul, ASİTEM, BİROY, BSB, FİYAB, SENARİSTBİR, SETEM, SESAM, SEYAP, SİNEBİR, TESİYAP Sinema Meslek Birlikleri’nin yanı sıra ÇASOD, FİLM-YÖN, SİNESEN, SİYAD, SODER ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşuşuyor.

Seçici Kurul, 2024 yılında gerçekleştirilecek 96. Akademi Ödülleri için En İyi Uluslararası Film Türkiye adayını en geç eylül ayı içinde kamuoyuna açıklayacağını duyurdu. Geçen yıl Oscar için Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film dalında aday gösterdiği film yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun imzasını taşıyan ‘Kerr’di. Yönetmenin aynı adlı romanından uyarladığı film, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Tayfun Pirselimoğlu’na En İyi Yönetmen ödülü kazandırmıştı. Filmin başrollerinde Erden Şenocak ve Jale Arıkan karşımıza çıkmıştı.

O yılanın adı artık Harrison FordO yılanın adı artık Harrison Ford

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.