Üniversite öğrencisi Eskişehir sokaklarını tuvaline taşıdı

Anadolu Üniversitesi'nin animasyon bölümünde okuyan Cengiz Ferhat Alioğlu, ilhamını Eskişehir'den alan tablolara imza atıyor. Kentin en sevdiği noktalarını şövalesini kaldırıma kurup resmeden genç ressamın çalışmaları Yunus Emre kampüsü Galeri G'de ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kültür Sanat 25 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi’nde animasyon eğtimi alan Cengiz Ferhat Alioğlu, şövalesiyle kentin sokaklarını dolaşıyor. Duvar’da yer alan habere göre üniversite öğrencisi tuvaliyle Eskişehir’in en sevdiği yerlerini tuvaliyle ölümsüzleştiriyor. Alioğlu, Eskişehir sokaklarını resmettiği tabloları Suret-i Eskişehir sergisinde bir araya getirip sanatseverlerle buluşturdu. Suluboya, toz pastel, kara kalem tekniklerinde eserlerin yer aldığı sergi; Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsü Galeri G’de ziyarete açık.

‘Eskişehir’de bir iz bırakmak istedim’

Yaz boyunca sokaklarda resim yaparken, halkın ilgisine ve meraklı bakışlarını üzerine çektiğini söyleyen üniversite öğrencisi Cengiz Ferhat Alioğlu, “Her gün yürüdüğüm, gözlemlediğim, sevdiğim bu sokakların bende bıraktığı izler öğrencilik anılarımın önemli parçaları olacak. Eskişehir’de okuduğum için çok mutluyum, şehrin bana verdiği hislerle ben de Eskişehir’de bir iz bırakmak istedim. Bu sebeple çantamı malzemelerimi alıp her köşesini dolaştım. Daha aklımda olan ve çizmekten keyif alacağım yerleri elbette var ama onları da bölümümde öğreneceğim yeni tekniklerle çalışacağım. Onları, yeni bir gözle, yeniden bakacağım başka bir yıla saklıyorum. Sergiyi görmeye gelen tüm arkadaşlarıma, aileme ve destek veren hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Sanatı ile bu şehirde var olan tüm öğrenci arkadaşlarıma da şehrin onlara verdiği ilhamla eserlerini üretmelerini öneriyorum” dedi.

Müzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling StonesMüzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling Stones

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.