İYİ Parti’nin Eskişehir’de aday çıkarmasını Ak Parti il Başkanı değerlendirdi: Matematiksel olarak sonuçları etkiler

2019 yerel seçimlerinde CHP ile ortak aday çıkaran İYİ Parti, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Ak Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, 'İYİ Parti'nin seçime kendi adayıyla girmesi matematiksel durumu etkiler' dedi.

Siyaset 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti’nin İzmir’in ardından Eskişehir adayı da belli oldu.
Eskişehir’e giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adayının Melih Aydın olduğunu açıkladı.
İYİ Parti’nin Eskişehir’de aday çıkarmasının önümüzdeki yerel seçimlerdeki dengeyi etkileyeceğini belirten Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, “İYİ Parti’nin seçime kendi adayıyla girmesi tabii ki matematiksel durumu etkiler. Partilerin ayrı ayrı seçime girmesi veya birlikte girmesi sonuçları her zaman etkiler. Nasıl bir etkisi olduğunu her her parti kendince analiz eder” dedi.
2019’da yerel seçimlerde Eskişehir ‘de CHP, İYİ Parti Yılmaz Büyükerşen etrafında birleşerek büyükşehir belediyesini almışlardı. 2019 seçimlerinde Yılmaz Büyükerşen 285 bin oy alırken, Ak Parti ve MHP’nin adayı 246 bin oy aldı.

14 Mayıs sonuçları sinyal verdi

31 Mart seçimlerinde CHP Eskişehir’de büyük bir sınav verecek. Yılmaz Büyükerşen önemli bir avantaj olsa da Ak Parti ve MHP’nin ortak adayla seçime girmesi büyük bir CHP açısından büyük bir risk barındırıyor.
Bu riski 14 Mayıs genel seçimlerindeki sonuçlar gözler önüne serdi. 14 Mayıs seçimlerinde Eskişehir’de CHP 216 bin oy, İYİ Parti 85 bin oy, Ak Parti 210 bin oy, MHP 46 bin oy, Zafer Partisi 18 bin oy, Yeşil Sol Parti 14 bin oy aldı.

İYİ Parti'nin Eskişehir adayını Akşener açıkladıİYİ Parti’nin Eskişehir adayını Akşener açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.