Van Gogh Ankara’ya geldi

Ressam Murat Karabüyük, Vincent van Gogh'un 'Arles'daki Yatak Odası' adlı eserini üç boyutlu bir proje olarak hayata geçirdi. Ressam Karabüyük, Hollandalı ressamın otoportresini de "insan boyama" tekniğiyle öğrencisinin yüzüne işledi.

Kültür Sanat 4 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ressam Murat Karabüyük, ünlü tabloyu canlandırdı.

Ressam Murat Karabüyük, tarihin en büyük ressamlarından birini canlandırdı. Ressam Karabüyük, Vincent van Gogh’un başyapıtlarından ‘Arles’daki Yatak Odası’ adlı tablosunu üç boyutl canlandırmasını sanatseverlerin beğenisine sundu. Eser, 5. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’nde sergilenen eseri, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Çalışmasında, Vincent van Gogh’un ‘Arles’deki Yatak Odası’ adlı tablosunu festival alanında üç boyutlu olarak kuran Murat Karabüyük, aynı zamanda öğrencisi Enes Birbilen’i de Hollandalı ressamın otoportresine uygun fırça darbeleriyle boyadı. Hollandalı ressamın otoportresindeki kıyafetlere uygun şekilde giyinen Erbilen, festival boyunca, üç boyutlu oluşturulan ‘Arles’daki Yatak Odası’nda yer aldı.

Ressam Murat Karabüyük’ün çalışması 5. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’nde sergileniyor.

Van Gogh tablosu üç boyuta taşıdı

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olan Murat Karabüyük, insan boyama tekniğiyle öncelikli amacının, iki boyutlu çizimleri üç boyutlu ortamlara aktarmak olduğunu söyledi. İnsan boyamanın yanı sıra yağlı boya, duvar resimleri ve sokak resimleri yaptığını ifade eden ressam, çalışmasının her şeye çizilebileceğin göstermeyi amaçladığını, kahve üzerine resim yapmak, insan vücudunu tuval gibi kullanmak ve suya resim yapmak gibi farklı yöntemler kullandığını belirtti.

Fırça darbeleriyle insanları tanınmış ünlü simalara benzetebildiğini söyleyen Murat Karabüyük, “Bu şekilde değişik aktivitelerle insanların resme olan ilgisini artırmaya çalıştım. Van Gogh’u kendi tarzında, fırça vuruşu tarzında çizmeye çalıştık. Suyun üstüne bile resim yapabiliriz. Yeter ki onun tekniğini bulalım, yeter ki o konuda elimizi geliştirelim” dedi.

Çeyrek asırdır saklanan Basquiat tablosu açık artırmaya çıkıyorÇeyrek asırdır saklanan Basquiat tablosu açık artırmaya çıkıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.