Şeytan Çıkarıcılar Birliği’nden Russell Crowe’a tepki var: Bizi abartılı gösteriyor

Oscar ödüllü Russell Crowe yeni filminin heyecanını yaşıyor. ‘Şeytanın Düşmanı / The Pope’s Exorcist’ filmini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanan Crowe, Vatikan merkezli Şeytan Çıkarıcılar Birliği'nden tepki aldı. Film "abartılı" bulundu.

Kültür Sanat 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Russel Crowe'un yeni filmi5 Mayıs'ta glösterime giriyor.

Ailemizin gladyatörüne Vatikan savaş açtı. Julius Avery’nin yönettiği ‘Şeytanın Düşmanı’ filminin başrol oyuncusu Russell Crowe’a Vatikan merkezli Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Birliği’nden tepki geldi. Topluluk, son filminde canlandırdığı karakter nedeniyle Russell Crowe ve yapımı kınadı.

Gerçek bir yaşam hikâyesine dayanan filmde Russell Crowe, 36 yıl boyunca Vatikan’ın Baş Şeytan Çıkarıcısı görevini üstlenen Peder Gabriele Amorth’u canlandırıyor. Vatikan’ın itirazı da tam bu noktada başlıyor. Crowe’un başrolünde yer aldığı film, “Gabriele Amorth’ın gerçek notlarından esinlenilmiştir” ibaresi nedeniyle Vatikan’ın eleştirilerine maruz kaldı.

5 Mayıs’ta gösterime giriyor

2016 yılında hayatını kaybeden ve böyle bir organizasyonun varlığına dair notları defterine yazan Peder Gabriele Amorth’un hikâyesini anlatan filmi “abartılı” bulan Vatikan’a bağlı Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Birliği, senaryonun şeytana hizmet ettiğine dair şüpheleri olduğunu belirtti.

Önümüzdeki süreçte daha çok tartışılacağı benzeyen Sony Picture yapımı filmde Russell Crowe’un yanı sıra Daniel Zovatto ve Alex Essoe de rol alıyor. ‘Şeytanın Düşmanı’ filmi 5 Mayıs’ta Türkiye’de gösterime girecek.

Alain Delon’dan radikal karar: ‘Sanatla’ olan ilişkisini kesiyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.