Last Christmas şarkısı yayınlandıktan tam 39 yıl sonra zirvede

Wham grubunun 39 yıl önce kaydettiği 'Last Christmas' İngiltere'de yeniden bir numara. George Michael'ın seslendirdiği şarkı İngiltere'deki müzik listelerine bir numaraya yerleşti.

Kültür Sanat 24 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Bir Wham! klasiği olan ‘Last Christmas’, yayınlanmasının üzerinden 39 yıl geçtikten sonra müzik listelerinde bir numaraya yükseldi. George Michael ve Andrew Ridgeley’in yılbaşı temalı klasiği, İngiltere’de bir numara oldu. Wham grubunun üyesi Andrew Ridgeley BBC’ye verdiği demeçte “Oraya ulaşmış olmak harika ve gurur verici. En tepede olmak harika bir yer. 2016’da hayatını kaybeden George Michael’ın her zaman şarkının Noel’de bir numara olmasını isterdi” dedi. Bu yıl Netflix’te yayınlanan belgeselle yeniden gündeme gelen şarkı, genç kuşaklar tarafından da daha yakından tanındı.

Last Christmas, George Michael’ın odasında ortaya çıktı

İlk kez 1984 yılında yayınlanan ‘Last Christmas’ şarkısı, o dönem “Do They Know It’s Christmas?” şarkısını geçememişti. Bob Geldof’un öncülüğünde seslendirilen ve müzisyen kadrosundaGeorge Michael’ın da yer aldığı şarkı, o yılın Noel’inde bir numaraya yerleşmişti. Şarkı o dönem, ne yazık ki şimdi de devam eden kitlesel açlığa dikkat çekmek için bestelenmişti. George Michael, 1986’da Smash Hits’e verdiği demeçte Last Christmas’ı Şubat 1984’te çocukluk odasında yazıldığını söylemişti. O anlara tanıklık eden en yakın arkadaşı Andrew Ridgeley, şarkının ortaya çıkışını şu sözlerle anlatıyor: “Televizyonda bir futbol maçı vardı ve aniden ayağa fırladı ve dört kanallı küçük bir stüdyosunun olduğu üst katta kayboldu. Yaklaşık bir saat sonra geri geldi ve ‘Andy Andy, bunu dinlemelisin. dedi. Onu nadiren bu kadar heyecanlı ya da hareketli görürdüm. dinlediğim anda, bir Noel klasiğinin tüm özelliklerini taşıdığı çok açıktı. Dudak uçuklatan bir andı”

Aradan geçen 39 yılda ‘Last Christmas’ müzikseverler nezdinde mazideki çok hoş bir anı olmanın ötesine geçip 2023 yılında nihayet zirveye yerleşti. Şarkı sadece yılbaşı haftasında 14 milyon kez dinlendi. İngiltere’de Noel haftasında bir numaraya yerleşen Wham klasiğini Sam Ryder’ın ‘You’re Christmas To Me’ şarkısı takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında ise Mariah Carey’ın seslendirdiği ‘All I Want For Christmas Is You’ yer aldı.

Wham'ın kabına sığmayan efsanesi: George MichaelWham’ın kabına sığmayan efsanesi: George Michael

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.