Türkiye’de Oppenheimer, Barbie’yi geçti

'Barbie' ve 'Oppenheimer' gişede de yarış halinde. Tüm dünyada ikinci haftayı geride bırakan Barbieheimer bir milyar dolarlık seyirci hasılatını geçti. İki filmin Türkiye'deki gişe rekabetinde de 'Oppenheimer' ikinci haftanın sonunda 'Barbie'nin bir adım önünde.

Kültür Sanat 2 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Son günlerde Barbiehammer fenomenini en iyi anlatan görsellerden biri de bu. Pink Floyd'un 1975 çıkışlı 'Wish You Were Here' albüm kapağından esinlenen görsel, sosyal medyada da sıklıkla kullanılmakta.

Gün geçmiyor ki ‘Oppenheimer’ ve ‘Barbie’ gündem olmasın. Tüm dünyada bir milyar dolar sınırını geçen Barbieheimer fenomeni pandemi sonrası süreçte endüstriye can simidi oldu. Türkiye’de de sinema salonlarını hareketlendiren her iki film, ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Gösterime girdiği ilk hafta ‘Oppenheimer’ı geride bırakan ‘Barbie’ yedi günlük sürede en çok izlenen yabancı yapım olmuştu. Geçen hafta ise durum biraz değişti. Barbieheimer’ın ikinci haftasında Christopher Nolan’ın filmi Türkiye’de, Greta Gerwig’in filminden daha çok izlendi. Cillian Murphy’nin büyük beğeni topladığı Nolan’ın filmi iki haftanın toplamında 867 bin sinemasever tarafından izlendi. Sadece ikinci hafta baz alındığında ise filmi 215 bin 850 kişi beyazperdeden seyretti.

Oppenheimer tahtından etti

21 Temmuz’da gösterime giren Greta Gerwig imzalı Barbie, bir haftanın sonunda dünyanın neredeyse tamamında olduğu gibi Türkiye’de de en çok izlenen film olmuştu. Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in yer aldığı yapımı, Türkiye’de gösterimde olduğu ikinci haftada 155 bin 300 sinemasever izledi.

Dünya genelindeki rakamlara bakacak olursak; ‘Barbie’ hafta sonu boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nde 93 milyon dolar ve uluslararası sinemalardan ise 122,2 milyon dolar kazanarak vizyona girdiği günden bu yana dünya çapında 780 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Yılın bir diğer iddialı yapımı olan ‘Oppenheimer’ ABD’deki gişelerde 46 milyon dolar ve uluslararası pazarlardan da 72,4 milyon dolar elde ederek toplamda 405 milyon dolarlık seviyeye ulaştı. Böylece Barbieheimer fenomeni iki haftadan kısa bir süre içinde 1 milyar dolar  barajını hızla aştı.

'Oppenheimer' ve 'Barbie' çekişmesi müziğe de yansıdı‘Oppenheimer’ ve ‘Barbie’ çekişmesi müziğe de yansıdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.