Ve rekor geldi: ‘Kuru Otlar Üstüne’ artık en çok izlenen NBC filmi

Türkiye'nin Oscar adayı olan 'Kuru Otlar Üstüne', 308 bin seyirci rakamına ulaşarak Nuri Bilge Ceylan'ın en çok izlenen filmi oldu. Geçen hafta 300 bin sınırını aşan film bu hafta 8 bin kişi tarafından izlenerek Ceylan'ın 'Kış Uykusu'nun 304 binlik seyirci rakamını geçti.

Kültür Sanat 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

29 Eylül’de vizyona giren Türkiye’nin Oscar adayı  ‘Kuru Otlar Üstüne’, beşinci haftasında 308 bin 730 kişi tarafından seyredilerek en çok izlenen Nuri Bilge Ceylan filmi oldu. Daha önce Altın Palmiye alan ‘Kış Uykusu’ 16 hafta vizyonda kalarak 304 bin kişi tarafından izlenmiş ve en çok ilgi gören NBC filmi olarak kayıtlara geçmişti. ‘Kuru Otlar Üstüne’ sadece beş haftada ‘Kış Uykusu’nu geçti.

Kuru Otlar Üstüne, Türkiye prömiyerini Altın Koza’da yaptıktan sonra 29 Eylül’de de ülke genelinde gösterime girdi.

Geçen hafta sonu 300 bin sınırını geçen ‘Kuru Otlar Üstüne’, hafta içi sekiz bin 730 kişi tarafından izlenerek toplam seyirci rakamını 308 bin 730’a çıkardı ve ‘Kış Uykusu’nın önüne geçti.

‘Kuru Otlar Üstüne’ ilk haftasında 118 bin 848 seyirci tarafından izlenimişti. Film bir önceki haftaya göre seyircinin sinemalara gitme oranının artmasına ve önceki haftaya göre yüzde 19 daha fazla seyircinin gitmesine neden oldu.

Nuri Bilge Ceylan’ın ilk dört filmi Türkiye’de 100 bin seyirci rakamını geçemezken ‘Üç Maymun’ filmiyle daha fazla seyircinin ilgisine mazhar olmaya başladı. ‘Üç Maymun’ 127 bin, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ 161 bin, ‘Kış Uykusu’, 304 bin, ‘Ahlat Ağacı’ ise 246 bin kişi tarafından izlendi.

'Kuru Otlar Üstüne' 200 bin sınırını geçti: En çok izlenen NBC filmi olma yolunda ilerliyor‘Kuru Otlar Üstüne’ 200 bin sınırını geçti: En çok izlenen NBC filmi olma yolunda ilerliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.