Venedik Bienali’ndeki Türkiye Pavyonu en iyiler arasında

Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu, etkinliğin en ön plana çıkan işleri arasında. Financial Times, sergi için hazırladığı özel ekte, Türkiye Pavyonu'nu mutlaka görülmesi gereken iki işten biri olarak gösterdi.

Kültür Sanat 24 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi 20 Mayıs'ta kapılarını açtı.

Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi, tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Pavyonu, bienalin en çok ilgi gören işlerinden biri oldu. 26 Kasım’a kadar sürecek olan bienal için özel bir ek hazırlayan Financial Times, Türkiye Pavyonu’na övgüler yağdırdı. Ekte, Türkiye Pavyonu, mutlaka görülmesi gereken iki işten biri olarak tanıtıldı.

İKSV’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ sergisi dışında haberde, Lüksemburg Pavyonu da övgüyle bahsedildi. Haberde küratörler Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın “Mevcut binaları dönüştürmenin yollarını bulmamız ve ortak hayallerimizi ve tartışmalarımızı besleyecek yeni araçlar ve yöntemler geliştirmemiz gerekiyor,” yorumuna da yer verildi.

20 Mayıs’ta kapılarını açan Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu bu yıl Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın projesini ağırlıyor. Sergiye ‘Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ projesiyle katılan ikili odağına mevcut olanı dönüştürmeyi alıyor. Türkiye Pavyonu’nda mimarlık dünyasındaki köklü değişimler, yapay zekâ, robotlar gibi yeni teknolojilerin yardımıyla, nasıl dönüştürebileceğimize dair araştırmalar sergileniyor ve umut dolu öneriler getiriliyor. Türkiye Pavyonu Seçici Kurulu’nda yer alan isimler ise; Aslı Çiçek, Prof. Dr. Ayşen Savaş, Neyran Turan, Han Tümertekin ve Ertuğ Uçar.

Cannes günlüğü: Nuri Bilge Ceylan'ın filmi 11 dakika boyunca alkışlandıCannes günlüğü: Nuri Bilge Ceylan’ın filmi 11 dakika boyunca alkışlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.