Venedik’te iki Türk filmi yarışacak

Bu yıl 80. yaşını kutlayacak dünyanın en eski film festivali Venedik'te iki Türk filmi yarışacak. Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' ve Nehir Tuna'nın 'Yurt' filmleri, festivalin Orizzonti bölümünde yarışacak. Festival 30 Ağustos'ta başlayacak.

Kültür Sanat 26 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Tereddüt Çizgisi' filminde Tülin Özen başrolde oynuyor.

Venedik Film Festivali’nde iki Türk filmi yarışacak. 30 Ağustos’ta başlayacak festivalde Selman Nacar’ın ikinci uzun metrajlı filmi ‘Tereddüt Çizgisi’ ve Nehir Tuna’ın ilk uzun metraj filmi ‘Yurt’  festivalin Orizzonti bölümünde yarışacak.

‘Tereddüt Çizgisi’nin başrolünde Tülin Özer’in oynuyor. Özen’in küçük bir kasabadaki ceza avukatını canlandırdığı film konusuyla da dikkat çekiyor. 24 saatlik bir zaman dilimini anlatan film bir duruşma etrafında gelişen olayları işliyor. Film bir yanıyla da idealist bir ceza avukatı olan Canan’ın meslekli hayatını etkileyen seçimlerine de odaklanıyor. Filmde Özen ile birlikte Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, ve Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde rol alan Erdem Şenocak da yer alıyor.

Yurt filmi Venedik’te

Venedik Film Festivali’nde Türkiye’den yer alan bir diğer yapım ise ‘Yurt’. Bugüne kadar ağırlıklı olarak çektiği kısa filmlerle tanınan Nehir Tuna’nın ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Yurt’, dünya prömiyerini de festivalde yapacak. Can Bartu Aslan, Doğa Karakaş, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı’nın rol aldığı film, 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin yaşamını konu ediniyor. Dindar babası tarafından bir erkek öğrenci yurduna yerleştirilen Ahmet’in yaşadığı adaptasyon sorunları ve bu süreçte babasının beklentilerini karşılamak için gösterdiği çaba gözler önüne seriliyor. Yaşadığı bu zorlu günlerde Ahmet’in tek dayanağı yurttaki arkadaşı Hakan olur. İkilinin bu arkadaşlığı, Ahmet’i yeni seçimler yapmaya yöneltecektir.

Cannes Film Festivali direktörü: Türk yönetmenlerin başlattığı akım son yıllarda etkisini yitirdiCannes Film Festivali direktörü: Türk yönetmenlerin başlattığı akım son yıllarda etkisini yitirdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.