Victoria & Albert Müzesi’nde çalışacak Taylor Swift uzmanı aranıyor: Ücret dolgundur

Londra'nın en çok ziyaretçi çeken sanat duraklarından Victoria & Albert Müzesi, Taylor Swift uzmanı ilânı açtı. Kadrolu çalışacak kişide aranan tek özellik Amerikalı müzisyenin sıkı bir hayranı olması ve hakkında hemen hemen her şeyi bilmesi.

Kültür Sanat 24 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Victoria & Albert Müzesi, dünyanın en önemli sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan müze eşine pek rastlanmamış bir iş ilânı açtı. Müze, bünyesinde çalışacak bir uzman arayışında. İş alınacak kişiden beklenen tek uzmanlık ise Taylor Swift. Amerikalı müzisyen hakkında her şeye vakıf ve ona hayran bir çalışanı istihdam etmek isteyen müze ilânı resmi internet sitesinde açtı. Müze, hayran kültürü ve hayranlarının topladığı ve yarattığı hatıra eşyaları hakkında uzman görüşlerini aktarabilecek bir İngiliz “Swiftie” arıyor.

Müze özellikle el yapımı tabelalar ve dostluk bilekliklerinin ardındaki işçilikle ilgilendiğini belirtti. 14 Grammy ödüllü Taylor Swift’in hayranları konserlerinde sık sık dostluk bilekliklerini değiş tokuş ediyor. Londra’daki müze, 34 yaşındaki ABD’li pop yıldızının bu yılın sonlarına doğru Eras turnesinin Avrupa ayağına başlamasından önce birini görevlendirmek istiyor.

Taylor Swift danışmanı küratörlerle toplantı yapacak

Müzenin açtığı “süperfan danışman” ilânıından iş hakkında şu bilgilere yer verildi: “Küratörlerimiz, müze bünyesindeki beş bin yılı aşkın insan yaratıcılığını kapsayan 2,8 milyondan fazla nesne, kitap ve arşivin koruyucusu. Bu nedenle, bir yandan koleksiyonumuz hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışırken, bir yandan da bundan sonra ne toplayacağımız konusunda kültürel trendleri takip ediyoruz. Bu nedenle, ilgi alanınız ve bunun sanat tarihi ve yaratıcılığın geleceği için neden önemli olduğu hakkında sizden bilgi almak istiyoruz” denildi.

Victoria & Albert Müzesi’nde görev alacak “süperfan danışman”, küratörlerin toplantılarına katılacak burada fikir alışverişinde bulunacak. Taylor Swift hakkında engin bilgilere sahip bu danışman, müzedeki diğer çalışanlarla aynı haklara sahip olacak. Makul bir yol yardımı, Londra şartları için makul bir maaş ve müzenin eşsiz koleksiyonuna her an erişim hakkı, müzedeki işi cazip kılan diğer unsurlar.

Üç milyon dolarlık heykel savaşı: Victoria & Albert ile Metropolitan karşı karşıyaÜç milyon dolarlık heykel savaşı: Victoria & Albert ile Metropolitan karşı karşıya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.