Vize başvuruları reddedilenlerde bugün: Hande Yener ABD’ye gidemiyor

Hande Yener ABD'de yaşayan Fenerbahçelileri bir araya getiren Fenerbahçe USA Derneği'nin balosunda sahne alacaktı. Ancak ABD'den vize alamadı. Baloda, Yener yerine Gülşen'in konser vereceği duyuruldu.

Kültür Sanat 10 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Vize başvurusu reddedildiği için sahnesi ertelenen isimlere bir yenisi daha eklendi: Hande Yener. Şarkıcı, ABD’de yaşayan Fenerbahçelileri bir araya getiren Fenerbahçe USA Derneği’nin balosunda sahne alacaktı. Ancak ABD’den vize alamadı.

Hande Yener yerine Gülşen sahne alacak

New York’ta 22 yıldır faaliyet gösteren ve ABD’deki Fenerbahçelileri bir araya getiren Fenerbahçe USA Derneği, 2003’ten bu yana her yıl düzenlenen Geleneksel Fenerbahçeliler Balosu’nu bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına ithafen “Cumhuriyetimizin Işığında 100 Yıl Gururla” teması ile kutluyor.  Hande Yener’in vize alamaması nedeniyle baloda, Yener yerine Gülşen’in sahne alacağı açıklandı.

Sanatçıların vize başvurularını reddeden ülke genelde Almanya oluyordu. Almanya ile Türkiye arasındaki vize krizi daha önce müzisyen Erkan Oğur, Volkan Konak, Onur Akın’a da vize verilmemişti. Müzisyenlerin konserleri iptal olurken tiyatro sanatçıları Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın rol aldığı ‘Kelepçe Kullanma Kılavuzu’ da Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne katılamamış, oyun iptal edilmişti.

Sabah’ta yer alan habere göre Hande Yener’in vize alamamasının nedeni vergi ödememesi olabilir. Turist vizesiyle daha önce ABD’ye girip iş yapan ve bunun vergisini ödemeyen sanatçılara bu nedenle vize verilmiyor. Yener konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Statlardaki şarkı rekabeti kızışıyor: Hande Yener'den Simge'ye taşStatlardaki şarkı rekabeti kızışıyor: Hande Yener’den Simge’ye taş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.