Warner patronu Pam Abdy: Barbie 2 mi? Neden olmasın?

2023'ün gişde en yüksek hasılat elde eden filmi 'Barbie'nin devamı gelecek mi? Bu soruya Warner Bros.'un patronu Pam Abdy'den bir cevap geldi. Abdy kendisine sorulan bu soruyu "Neden olmasın" diyerek yanıtladı.

Kültür Sanat 11 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Barbie filminin çekimlerinden bir kare. Filmin başrol oyuncuları Ryan Reynolds ve Margot Robbie, yönetmen Greta Gerwig ile birlikte.

Margot Robbie ve Ryan Reynolds’un başrollerinde yer aldığı Barbie 2023’ü büyük bir gişe hasılatıyla kapatmıştı. Greta Gerwig’in yönettiği film 2023’te hasılatıyla bir milyar dolar barajını geçen iki filmden biri olarak zirvede yer almıştı. Filmin yakaladığı başarı sonrası yapımcısı Warner Bros’un bir sonraki adımının ne olacağı merak konusuydu.

Warner Bros Motion Picture Group’un eş başkanı ve CEO’su Pam Abdy “Barbie pek çok rekora imza attı, yeni bir film neden olmasın” dedi. Abdy her iki tarafın da filmin devamı konusunda her zaman konuştuğunu, ancak bu konudaki nihai kararın yönetmen Greta Gerwig’e ait olacağını sözlerine ekledi. Gerwig  birkaç gün önce bir ilham bulabilirse devam filmine sıcak baktığını söylemişti.

‘Cinsiyetçi olduklarını söylemek istemiyorum ama…’

Oscar törenlerine de değinen Warner Bros CEO’su Pam Abdy Amerikan Film Akademisi’nin son yıllarda 10 bin kişilik üyesini çeşitlendirmek için çalıştığını, ancak hâlâ beyaz ve erkek ağırlıklı bir kuruluş olduğunu söyledi. Abdy eleştirilerine şöyle devam etti: “Onların cinsiyetçi olduğunu söylemek istemiyorum. Fakat yeterli sayıda kişinin filmi izlememiş olmasından da endişe duyuyorum.”

10Haber Oscar Toto 2024: Ödül zarfını açıyoruz!10Haber Oscar Toto 2024: Ödül zarfını açıyoruz!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.