Bak sen şu yapay zekaya: Wes Anderson’a, ‘Star Wars’u çektirdi

Yönetmen Wes Anderson, 'Star Wars' evrenini yönetseydi nasıl olurdu?' sorusunu yapay zeka yanıtladı. Wes Anderson perspektifi taşıyan 'The Galactic Menagerie' isimli videoda, Timothée Chalamets Luke Skywalker ve Scarlett Johansson Prenses Leia olarak yer alıyor. 

Kültür Sanat 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Uzak, çok uzak bir galakside… Her şey mümkün olsaydı ve yönetmen Wes Anderson, ‘Star Wars’ evrenini yönetseydi neler oldu?

Neyse ki bu sorunun yanıtını öğrenmek için çok uzak bir gezegene gitmeye gerek yok. Sağ olsun yapay zeka var. Bir grup film yapımcısı da yapay zekanın olanaklarını kullanarak bu  soruyu yanıtladı. Ortaya Video prodüksiyon şirketi Curious Refuge adına yönetmen Caleb Ward tarafından oluşturulan ‘Galactic Menagerie’ isimli bir video çıktı. Bir dakikalık videoda, ‘Ay Işığı Krallığı’, ‘Büyük Budapeşte Oteli’, ‘Köpek Adası’ gibi filmlere imza atan Anderson’un alametifarikası pastel renk paletleri ve simetrik perspektifi ‘Star Wars’ evreniyle buluşuyor.

Videoda tanıdık simalar da var. Timothée Chalamet’in Luke Skywalker; Scarlett Johansson’ın ise Prenses Leia olarak yer aldığı fragman, yapay zekanın film endüstrisine nasıl etki edebileceği sorusunu da akıllara düşürüyor.

Yapay zeka yönetmen oldu, yönetmen yardımcı rolde

Yönetmen Ward, film yapımında yapay zeka araçlarının nasıl kullanılacağını merak ettiği için projeye başladığını söylüyor. Yapay zeka görüntü oluşturucu Midjourney ve senaryoyu yazan ChatGPT gibi araçları kullanan Ward daha sonra sonuçta ortaya çıkan klipleri dizüstü bilgisayarında düzenleyerek videoyu son haline getirmiş. Büyük bir ‘Star Wars’ hayranı olan Ward, “Bir bakıma yapay zeka yönetmendi, ben sadece yardımcı bir rol oynadım” diyor.

İlk olarak 29 Nisan’da paylaşılan ‘Galactic Menagerie’  YouTube’da 2 milyona yakın görüntülenmeye ulaştı.

Nobel'li yazar Kazuo Ishiguro'nun 'Klara ve Güneş'i beyazperdeye uyarlanacakNobel’li yazar Kazuo Ishiguro’nun ‘Klara ve Güneş’i beyazperdeye uyarlanacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.