Yapay zeka sağ olsun: Barış Manço ‘Nothing Else Matters’ı, Freddie Mercury ‘Dönence’yi seslendirdi

Son dönemde sosyal medyanın favori etkinliklerinden biri, yapay zeka kullanarak farklı sesleri bir araya getirmek. Bir sosyal medya kullanıcısı da bu imkanı kullandı, Barış Manço Mettalica'nın 'Nothing Else Matters'ı; Freddie Mercury 'Dönence'yi seslendirse nasıl olurdu sorusuna yanıt verdi.

Kültür Sanat 24 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Hakan Ayaş '8-Bit Dünyası' isimli sosyal medya hesabında, yapay zekayı kullanarak Barış Manço'ya 'Nothing Else Mather'ı; Freddie Mercury'e ise 'Dönence'yi seslendirdi.

Barış Manço ‘Nothing Else Matters’ı; Freddie Mercury ‘Dönence’yi seslendirse nasıl olurdu? sorunun yanıtını yapay zeka aracılığıyla öğrenmek mümkün. Son dönemde sosyal medyanın favori etkinliklerinden biri, yapay zeka kullanarak farklı sesleri bir araya getirmek. Daha önce John Lennon’un yıllar önce kaydedip Paul McCartney’e verdiği bir kasette bulunan ‘Now and Then’ şarkısı yapay zeka yardımıyla tamamlanmıştı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 8-Bit Dünyası🎵 (@8bitdunyasi)

Hakan Ayaş da ‘8-Bit Dünyası’ isimli sosyal medya hesabında, yapay zekayı kullanarak Barış Manço’ya ‘Nothing Else Mather’ı; Freddie Mercury’e ise ‘Dönence’yi seslendirdi. Barış Manço’nun 1981 yılında ‘Sözüm Meclisten Dışarı’ albümünde yayınlanan ‘Dönence’ şarkısı yayınlandığında Mercury, Queens grubuyla ‘Greatest Hits’ albümünü yayınlamıştı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 8-Bit Dünyası🎵 (@8bitdunyasi)

Mettalica’nın kült şarkısı ‘Nothing Else Matters’ın yer aldığı ‘Black Album’ yayınlandığında ise takvimler, 12 Ağustos 1991’i gösteriyordu. Aynı yıl, Manço, bir yıl önce verdiği Japonya konserini geride bırakmış bir kere daha ülkeye gitme hazırlıkları yapıyordu. Tokyo Soka Üniversitesi’nde sahneye çıkan Manço’ya sahnede Soka Üniversitesi rektörü ve Soka Vakfı başkanı Daisaku İkeda eşlik etmiş ve birlikte ‘Kara Sevda’ şarkısını seslendirmişlerdi.

Yapay zekâ önlemleri: Güvenliğinden emin olduktan sonra piyasaya sunulacakYapay zekâ önlemleri: Güvenliğinden emin olduktan sonra piyasaya sunulacak

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.