Yönetmenden heyecanlandıran açıklama: Jack Nicholson emekli olmadı

Efsane oyuncu Jack Nicholson sinemaya geri mi dönüyor? 13 yıldır herhangi bir sinema projesinde yer almayan usta isim hakkında rol aldığı son filmin yönetmeni James L. Brooks'tan açıklama geldi: O emekliye ayrılmadı

Kültür Sanat 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Jack Nicholson’ı beyazperdede en son izlediğimiz filmin üzerinden 13 yıl geçti. Son olarak 2010 yılında James L. Brooks’un yönettiği ‘Nereden Biliyorsun’ adlı komedide rol alan 84 yaşındaki efsane oyuncu hakkında heyecan yaratan bir açıklama geldi.

Açıklamanın sahibi ise rol aldığı son filmin yönetmeni Brooks. 1983 yapımı ‘Sevgi Sözcükleri’ filminde de çalıştığı Oscarlı oyuncu hakkında konuşan yönetmen, efsane ismin emekliliğe ayrılmadığını söyledi. Yönetmenin bu sözü, ünlü oyuncunun beyazperdeye dönmesi için umutları canlandırdı. 11 Eylül 2001’de gerçekleşen terör saldırısından etkilenen ve sonrasında da az sayıda yapımda görme fırsatı bulduğumuz usta oyuncu ağırlıklı olarak taraftarı olduğu NBA takımı Los Angeles Lakers’ın maçlarında görüntüleniyor.

Ödül rekortmenlerinden Jack Nicholson

James L. Brooks verdiği röportajda yıldız oyuncuya duyduğu hayranlığı şu sözlerle anlattı: “Bir keresinde bir arkadaşımla o zamanın en iyi aktörünün kim olduğu konusunda alkolün de etkisiyle şiddetli bir tartışmaya girdik. Dustin Hoffman’ın kariyerinin zirvesinde olduğu bir dönemdi. Ben, Jack Nicholson, arkadaşım ise Dustin Hoffman’ı savunuyordu.”

86 yaşındaki efsane oyuncu, Akademi Ödülleri’nde üç Oscar ve 12 adaylıkla mesleğin en çok ödül alan oyuncuları arasında yer alıyor. Usta oyuncu 6 Altın Küre, bir Grammy ve 3 BAFTA ödülü de kazanmıştı. 50 yıllık oyunculuk kariyerinde 80 filmde rol alan efsane isim, Henri Mattise ve Andy Warhol gibi ressamların tablolarını da kişisel resim koleksiyonunda bulunduruyor.

Leonardo DiCaprio 'Kara Şövalye'de oynayabilirdiLeonardo DiCaprio ‘Kara Şövalye’de oynayabilirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.