Yozgatlı çiftçi Cumhuriyet’i toprağına yazdı

Yozgatlı çiftçi Erdal Yerden, 72 dekarlık tarlasına 'Cumhuriyet 100 yaşında' yazarak Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına selam gönderdi. Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' sözünden hareketle yazıyı yazdığını söyleyen Yerden'in çalışması drone ile görüntülendi.

Kültür Sanat 22 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Çiftçi Yerden, tarlasına traktörün pulluğu ile toprakta iz bırakarak yazdığı çalışmayı üç saatte tamamlamış.

Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları tüm ülkede coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Kurumların yıl dönümüne özel kutlamaları, Cumhuriyet’e adanmış sergi ve konserler devam derken Yozgatlı bir çiftçiden de özel bir kutlama geldi.

Sorgun ilçesinin Bahadın beldesi Gümüşkavak Mahallesi’nde yaşayan 61 yaşındaki Erdal Yerden, 72 dekarlık tarlasına ‘Cumhuriyet 100 yaşında’ yazarak Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına selam gönderdi.

‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hediye olsun’

Yerden, Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünden hareketle tarlasına böyle bir yazı yazdığını söyledi. Tarlasına traktörün pulluğu ile toprakta iz bırakarak yazdığı yazıyı üç saatte tamamlayan Yerden, çalışmasını “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hediye olsun” diyerek anlattı:

“Yazıyı severek ve isteyerek yazdım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hediye olsun. Ay yıldızlı bayrağı seven, ‘Ben Türk’üm’ diyen herkese hediye ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene. Nice 100 yıllara. Cumhuriyet’imiz yaşasın. Yazıyı görenler tebrik ediyor. Teşekkür edenler, yazının çok güzel olduğunu söyleyenler oldu. Telefon ediyorlar, tabii ki insan da seviniyor.”

Yerden’in yazdığı “Cumhuriyet 100 yaşında” yazısı drone ile görüntülendi.

AKM’de Cumhuriyetin 100. yılı şerefine Türk bestecilere saygı konseriAKM’de Cumhuriyetin 100. yılı şerefine Türk bestecilere saygı konseri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.