‘Yurt’a Marakeş’ten de ödül geldi

Nehir Tuna'nın ilk uzun metraj filmi Yurt Marakeş Film Festivali'nden de ödülle döndü. Filmin başrol oyuncularından Doğa Karakaş En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Kültür Sanat 4 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı’nın oynadığı filmin görüntü yönetmenliğini Florent Herry, kurgusunu Ayris Alptekin, müziklerini de Avi Medina yaptı.

Nehir Tuna’nın dünya prömiyerini 80’inci Venedik Film Festivali’nde yapan filmi ‘Yurt’ Marakeş Film Festivali’nden ödülle döndü. Filmin başrol oyuncularından Doğa Karakaş bu sene 20’incisi yapılan festivalde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne değer görüldü.

Uluslararası basından ‘Yurt’a övgü

90’lı yıllar sonu Türkiye’sinin siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen Nehir Tuna’nın ilk uzun metrajlı filmi ‘Yurt’ 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in yaşadıklarına odaklanıyor. Oyuncu kadrosunda Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı’nın rol aldığı ‘Yurt’a uluslararası basın da yoğun ilgi göstermişti. Hollywood Reporter “1960’ların etkilerini taşıyan olgun ve bilinçli bir sinema diline sahip” derken; diğer yayınlarda ‘Yurt’ ile ilgili olarak “Sinematik bir mücevher”, “Birinci sınıf bir yapım”, “Sağlam ve iyi yazılmış bir film” diye yazılmıştı.

‘Yurt’ Fransa’da düzenlenen Saint-Jean-de-Luz Uluslararası Film Festivali’nde hem En İyi Yönetmen hem de SFCC Eleştirmenleri Ödülü’nün de sahibi olmuştu. Prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nin Kuir Aslan listesine de seçilen film İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından dağıtılan Bisato d’Oro Ödülleri’nde En İyi Senaryo ödülünün de sahibi olmuştu.

'Yurt'a Fransa'dan iki ödül‘Yurt’a Fransa’dan iki ödül

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.