Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı: Kimi şehirler coşkulu kimileri sakin!

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu, belediyeler düzenlendikleri konserlerle yaşatacak. CHP'li büyükşehir belediyeler iddialı konserlerle coşkuyu park ve meydanlara taşıma gayreti içinde. Ak Partili büyükşehir belediyeler ise Zafer Bayramı'nı daha sakin etkinliklerle kutlama eğiliminde

Kültür Sanat 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı için büyükşehirlerde festival tadında konserler gerçekleştirilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bürokratik kutlamalardan çıkarıp toplumla iç içe bir atmosfere yönelten konserler bu yıl da coşkuyu meydanlara yayacak. Pek çok il ve ilçe belediyesi ücretsiz konserlerle halka sanatsal faaliyetlere de katılım imkanı sunuyor. Programlara baktığımızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerinin bayram coşkusunu festival tadında organizasyonlarla halka yaşattığını görüyoruz. İstanbul’un yanı sıra CHP’li diğer iki büyükşehir, başkent Ankara ve İzmir’de de bayram coşkulu etkinliklerle kutlanacak. Üç büyükşehirin yanı sıra Antalya, Mersin ve Adana gibi diğer CHP’li belediyelerde de zaferin 101. yılında gençlere hitap eden büyük konserler gerçekleşecek.

Türkiye’nin diğer büyük kentleri olan Konya, Kayseri ve Trabzon’a baktığımızda ise kutlamaların daha resmi düzeyde kaldığını görülüyor. Ak Partili belediyeler, bu konuda biraz daha sessiz. Bu konuda Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirler ise daha istisna bir profil çiziyor. Her iki ilde de büyükşehir belediyesi organizasyonuyla etkinlikler düzenlenecek.

Gülşen konseri bugün Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.

Konserleri yasaklanan Gülşen, İstanbul’daki kutlamaların yıldızı

Büyük Taaruz’un 101. yılında İstanbul’daki Yenikapı Etkinlik Alanı birbirinden ünlü müzisyenlerin sahne alacağı iddialı bir kutlamaya tanıklık edecek. Santi & Tuğçe ile başlayacak konserler, Jabbar, Güneş ve Yaşlı Amca ile devam edecek. Yenikapı’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yıldızı ise geçen yıl konserleri yasaklanan Gülşen olacak. İstanbul’un ilçe belediyeleri de iddialı konserlerle bayram coşkusunu yansıtacak. Beşiktaş Belediyesi’nin, Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda düzenleyeceği etkinlikte Candan Erçetin konser verecek. Şişli’deki Maçka Demokrasi Parkı’nda ise Oğuzhan Koç müzikseverlerle buluşacak.

30 Ağustos kutlamalarında CHPli belediyeler ön planda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Esenler’de Feride Hilal Akın ile Emre Altuğ, Bağcılar’da Norm Ender ile Göktuğ Gönce, Çekmeköy’de ise Bahadır Tatlıöz ve Zakkum hayranlarıyla buluşacak. Bahçelievler Belediyesi Milli Egemenlik Parkı’ndaysa son dönemin en popüler gruplarından Madrigal performans sergileyecek. Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlendiği konserde sahneye Buray çıkacak. Rock müziğinin güçlü sesi Haluk Levent, Eyüpsultan Belediyesi’nin organizasyonunda izleyicilerle buluşacak. Anadolu yakasının çekim merkezi Kadıköy’deki ilçe belediyesinin organizasyonunda Kalamış Parkı’nda Erol Evgin sahne alacak.

Peki İstanbul dışında durum nedir? Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki etkinliklerde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu günler öncesinden yaşatmaya başladı. 28 Ağustos Pazartesi Yüzyüzeyken Konuşuruz, dün  Lvbel C5 ve Cakal hayranlarıyla buluştuğu performans dizisinin sonucusu bu akşam Yalın konseriyle gerçekleşecek.

Kıyılarda bayram coşkusu üst seviyede

Rotamızı İzmir’e çeviriyoruz. Geçen yıl 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yılı şerefine unutulmaz bir Tarkan konserine ev sahipliği yapan İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda alternatif müziğin sevilen topluluğu Adamlar sahne alacak. Konser Kültürpark’ta.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Antalya, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Cumhuriyet Meydanı’nda Athena konseriyle yaşayacak. Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde Ece Mumay ve Ogün Sanlısoy’un performanslarıyla bayram coşkusu yaşanacak. Adana Büyükşehir Belediyesi de bu özel günü coşkuyla karşılıyor. Merkez ilçe Seyhan’daki Uğur Mumcu Bulvarı’nda KÖFN konseriyle zaferin 101. yılı kutlanacak.

İzmit Belediyesi’nin sürprizi Teoman.

Sanayi kenti Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda Ersay Üner ve Kolpa konserleriyle bayram coşkusu yaşanırken Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonunda Duman hayranlarıyla buluşacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kutlamada Fettah Can sahne alacak. Merkez ilçe İzmit’te ise belediyenin düzenlediği organizasyonda sahne Türk rock müziğinin önemli ismi Teoman’a emanet.

Büyükşehirler ve kıyı kentlerinde hal böyleyken iç kesimlerde kutlamalar daha resmi seviyede kalıyor. Bunun birlikte Konya, Kayseri ve Trabzon gibi şehirlerde belediyelerin çocuklara yönelik kutlama organizasyonları yapacağı duyuruldu. Diğer şehirlerde de resmi geçitlerin ardından daha mütevazı kutlamalarla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak.

Edis ve Ceza'ya Antalya'da 35 bin kişilik koroEdis ve Ceza’ya Antalya’da 35 bin kişilik koro

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.