Zeki Demirkubuz o tweet’ini sildi: İnsani nedenlerden dolayı mevzuyu kapatıyorum

İsmail Kılıçarslan'ın Gazze konusundaki ithamına bir tweet atarak sert ve küfürlü tepki gösteren yönetmen Zeki Demirkubuz, Kılıçarslan'ın özür yazısı sonrası "İnsani nedenlerden dolayı mevzuyu kapatıyorum" diyerek tweet'ini sildi.

Kültür Sanat 26 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’ın TVNET’teki bir programda yönetmen Zeki Demirkubuz’u hedef alıp Gazze için sessiz kalmakla itham edip ‘Hayat’ filmini boykot etme çağrısı sonrası yönetmen “Gazze halkına yapılan zulüm konusunda hissettiklerimi sorgulamaya kalkanı s.kerim” tweeti atmış ve Kılıçarslan’a çok sert tepki göstermişti.

Demirkubuz o tweeti, “İnsani nedenlerden dolayı mevzuyu kapatıyor, söz konusu twit’i siliyorum” diyerek sildi. Ama öncesinde Demirkubuz sekiz yıl önce verdiği bir söyleşiden bir bölümü kendisine hatırlatan bir takipçisinin paylaşımı “Böyle bir konuşa yaptığımı hatırlamıyorum bile ama meselenin doğrusu ve gerçek düşüncem bu” diyerek paylaştı.

Söyleşide Demirkubuz “Memlekette bir şey oluyor, kimse kimseye bir şey demiyor ama bana ‘Zeki uyuyor musun, kalk sen de bir şey söyle…’ diyorlar. Azıcık vicdanlısınız diye herkes sizi bir şeye çekmeye çalışıyor. Bu sonsuz bir şeydir. Ben burada bunun karşılığı olarak bir duyarsızlıktan bahsetmiyorum. Dediğiniz gibi bir sosyal adamlığın, bir görev adamı olmanın gerçekten sonu yok. Sonu şurası, bir gün gelir sizden hiçbir şey kalmaz. Ben dediğiniz gibi konulardan bir başlasam, inanın bir süre sonra sebebim olan film yapma konusu biter, ben kendinden menkul bir adam, ne iş yaptığı belli olmayan bir kamu adamı olurum” dedi.

Demirkubuz yine kendisine hatırlatılan bir başka söyleşisini de şöyle diyor: “Birisi büyük ihtimalle de kendi suçunu örtmek için, kendi sahtekarlığını örtmek için, atıyorum işte vatan sevgisi, millet sevgisi konusunda bağırıyor, çağıyor, gelir sana ‘Sen niye bağırmıyorsun’ diyor. Bağırmak bir yaşam dili değildir. Çünkü herkes bağırdığında kimse kimseyi duymaz. Niye bağırttırıyorsun beni ya?”

Kılıçarslan ise Yeni Şafak’taki köşesinde ‘Zorunluk bir özür’ yazısında “TVNET’te yayınlanan Siyaseten programında, Gazze konusunda derin bir sessizliğe gömülen yönetmen Zeki Demirkubuz’un vizyona girecek yeni filmini boykot etme çağrısı yaptım. Demirkubuz, sinli kaflı, habasetle yoğrulmuş küfürler savurarak karşılık verdi bu çağrıma.Hem kendimden hem de Demirkubuz’dan samimiyetle özür dilemek isterim huzurlarınızda” dedi.

Zeki Demirkubuz çileden çıktı: 'Gazze' ithamına küfürlü cevapZeki Demirkubuz çileden çıktı: ‘Gazze’ ithamına küfürlü cevap

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.