Zeynep Bastık, yeni şarkısı ‘Lan’la Dua Lipa ve Miley Cyrus’u geride bıraktı

Zeynep Bastık, Bilie Eilish, The Weeknd ve Dua Lipa gibi isimleri geride bıraktı. 'Lan' şarkısıyla Türkiye'de dinlenme rekoru kıran şarkıcı Spotify'ın Global 50 listesine giren ilk Türk oldu. Üstelik şu anda 29. sırada.

Kültür Sanat 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Zeynep Bastık yeni şarkısıyla zirvede.

9 Mart Cuma günü yayınladığı yeni şarkısı ‘Lan’ ile Türkiye tarihinde bir günde en çok dinlenen şarkıcı haline gelen Zeynep Bastık dünya listelerinin de gözbebeği. Söz ve müziği Mabel Matiz’e ait şarkı yayınlandığı gün Spotify’da 1.5 milyon dinleme rakamıyla rekor kırdıktan sonra bu kez de uluslararası arenada kendini gösteriyor. Üstelik bir ilke imza atarak. Genç müzisyen Spotify’ın en önemli listelerinden Global 50’ye girmeyi başaran ilk Türk şarkıcı oldu.

Zeynep Bastık Global 50’de 29. sırada

Yayınlandıktan kısa süre sonra Spotify ve Apple Music listesinde zirveye çıkan ‘Lan’ klibiyle YouTube Trends’te bir numara ve 13 milyon kez izlendi. Türkiye’de bu gibi başarıları daha önce de yakalayan Zeynep Bastık globalde gördüğü ilgiyle müzikal yolculuğunda yeni bir boyuta geçiyor. Daha önce yine Spotify’n Equal projesi kapsamında New York’taki Times meydanındaki led panolarını süsleyen sanatçı dünya yıldızlarını da geride bıraktı.

Zeynep Bastık şu an Billie Eililsh, The Weeknd, Dua Lipa ve Miley Cyrus gibi isimleri geride bıraktı. Spotify verilerine göre ‘Lan’ şu anda dünyada en çok dinlenen 29. şarkı. Türkiye’den daha önce Uzi ‘Arasan da’ şarkısıyla 65. sıraya, Sefo ‘Bilmem mi’ ile 75 sıraya yükselmişti. Mabel Matiz ve Mert Demir’in seslendirdiği 2022’nin en çok dinlenen şarkısı ‘Antidepresan’ ise global listede 87 numaraya kadar çıkmıştı.

Mabel Matiz yazdı Zeynep Bastık söylediMabel Matiz yazdı Zeynep Bastık söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.